Platsannonsmallar

Senast ändrad: 19 februari 2024

Då vi ofta förekommer med flera platsannonser vid samma tillfälle vill vi att läsare snabbt och enkelt ska uppfatta att det är SLU som platsannonserar. Att använda mallarna här ger ett starkt och tydligt intryck, vilket är till nytta för oss och den sökande. Mallar finns i en rad olika färger och illustrationer att välja mellan både för tryckta och digitala medier.

Letar du mallar för tryckta eller digitala medier?

Indesignmallar för tryckta medier

Fördefinerade indesignmallar för formgivare, kommunikatörer och tidningsredaktioner finns i följande storlekar(BxH): Miniannons 122 x 88 mm eller Mellanannons 122 x 110 mm.

Indesignmallar för bemanningsföretag, med plats för rekryteringsföretagets logotyp och information finns i storlekarna(BxH): 122 x 110 mm samt 250 x 90 mm. 
Platsannonser gjorda i samarbete med rekryteringsföretag ska alltid godkännas av kommunikationsavdelningen före publicering. Maila annonsen för godkännande till oss.

Här, i mediabanken, hämtar du platsannonsmallar för tryck.

Snabb introduktion i användandet av mallarna

I mallarna väljer du från fönstret sidmall vilken illustration du vill ha. Du väljer sedan bakgrund – vit eller färgutsnitt i våra färger – genom att tända eller släcka lager ”Bakgrund”. Typsnittet ska helst vara Akzidenz Grotesk men eftersom vi inte kan tillhandahålla det fritt för alla går det bra att ersätta typsnittet med Arial. 

Annat format än det fördefinerade kan anpassas i malldokumentet via Arkivmenyn -dokumentinställningar

Exemplen från mallarna nedan kommer ur mellanannonsen, storlek 188x110mm, vilken har lite utrymme för kompletterande text om du så önskar. Det är samma motiv för miniannonsen, men den har inte plats för kompletterande text

1. Skalbagge 2. Höghus 3. Jordglob

4. Paret 5. DNA 6. Katt

7. Råg 8. Sol 9. Kräfta

10. Björk 11. Nötboskap 12. Häst

13. Äpple 14. Solros 15. Uggla

 

Mallar för sociala medier

När en anställd vill dela en utlyst tjänst på SLU till sina kontakter, är det viktigt med ett samlat intryck och stark koppling till varumärket. Istället för att dela länk och få automatisk bild kan man göra en egen bild till sitt inlägg. Bilden kan även användas vid betald annonsering.

Likt platsannonserna för print finns det olika illustrationer med bakgrunder i färg eller vit och man väljer själv den som passar tjänsten bäst.

Mallen är gjord i powerpoint och är främst till för att bildsätta inlägg i sociala medier, med Facebook som utgångspunkt. När du är nöjd med annonsen exporterar du den som en jpg/png som du sedan infogar i din delning av tjänsten.

Hämta mallen för sociala medier här.

Specifikationer

Bilderna är testade för godkänd textmängd och följer Facebooks designrekommendationer:

 • filtyp: jpg eller png
 • bildförhållande: 9:16 till 16:9
 • rekommenderad upplösning: Ladda upp bilden med den högsta tillgängliga upplösningen.

Bilder som består av mer än 20 % text kan få reducerad exponering.

Text i inlägget
 • Kort inledning om tjänsten.
 • Sista ansökningsdag: xx månad 20xx
 • Placeringsort
 • www.slu.se/lediga-jobb
 • Verksamhet som söker
 • Utlyst tjänst
 • Mer beskrivande text eller hisspresentation läggs  i detta stycket, efter länk till fullständig annons.
Tips:
 • Upprepa det som står i bilden i ditt inlägg så blir det mer tillgängligt. Dock behöver det inte placeras överst.
 • Det är de första 125 tecknen som syns i inlägget.
 • Om det i inlägget (t.ex. betalt inlägg/annons) inte finns speciell plats för länk, så tänk på att lägga länken tidigt i inläggstexten så att den syns.

Kontaktinformation

Enheten för varumärke och kommunikationsplattformar
Kommunikationsavdelningen