Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till SLU!

Välkommen till Sveriges lantbruksuniversitet, SLU. Vi hoppas att du ska trivas på din nya arbetsplats. Här har vi samlat information speciellt för dig som är ny på SLU. Vill du veta mer så titta runt här på vår medarbetarwebb. Har du ytterligare frågor efter det, vänd dig gärna till den som har hand om personalärenden på din institution eller avdelning.

Det här är SLU

Hos oss finns kunskapen och verktygen för att skapa förändring på riktigt. Vi bidrar till något större och helt livsavgörande. Genom utbildning, forskning och miljöanalys skapar vi förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU är du – en film om vårt varumärke och vår identitet

Med utgångspunkt i varumärkesmanualen visualiseras SLU:s ramberättelse och grafiska profil i en film.

Anställningsbeslut

Ditt anställningsbeslut, som du får när du börjar på SLU, innehåller flera viktiga uppgifter om din anställning så som uppgifter om lön och anställningstid. Kontrollera att alla uppgifter stämmer.

Bankkonto

Du behöver anmäla ditt konto till Swedbanks kontoregister. Klicka här för att läsa mer.

Skattsedel

Om din anställning hos SLU är över 50% är det viktigt att du skickar in en skattsedel till loner@slu.se. Om din anställning är under 50% beskattas den enligt Skatteverkets regler för sidoinkomst.

Introduktion

Introduktionsdagar ordnas på huvudorterna varje år. Information om när introduktionsdagen hålls kommer du att få av din prefekt/chef eller institutionsadministratör (motsv.).

Webbutbildning - Statsanställd

För att anställda vid universitet och högskola ska få grundläggande kunskap om vad det innebär att vara statstjänsteman inom ramen för sin anställning har utbildningen Vårt uppdrag – min roll som statsanställd inom universitet och högskola producerats. Utbildningen är en webbaserad introduktionsutbildning och har utvecklats i samarbete mellan Göteborgs, Lunds och Uppsala universitet.

Säkerhet vid SLU

Välkommen till SLU:s introduktionsutbildning i säkerhet. I denna utbildning går säkerhetsenheten igenom olika säkerhetsområden och vad du bör tänka på under din tid på SLU.

Exitskylt, bild

Arbetstagarorganisationer

Vid SLU finns det tre arbetstagarorganisationer, SACO, ST och SEKO.

Handskakning, fotografi
Publicerad: 15 maj 2024 - Sidansvarig: PAVD-WEBB@slu.se

Medarbetarwebben

SLU:s interna webbsidor kallas för medarbetarwebben. Där hittar du som anställd verktyg och information du kan behöva i ditt arbete.

Här kan du läsa mer om hur medarbetarwebben är uppbyggd: Om medarbetarwebben.

Mer att läsa om webben hittar du på sidan Om SLU:s webbplatser

Loading…