Informationsmaterial om SLU

Senast ändrad: 12 april 2022
Bild på tre omslag.

Använd gärna något av dessa material när du ska presentera SLU. Här listas informationsmaterial om universitetet och dess verksamheter, i form av trycksaker, powerpoint-presentationer av SLU, filmer, pdf:er och länkar till webbsidor.

SLU-presentation i Powerpoint

Här finns färdiga ppt-presentationer av SLU, som kan passa i olika sammanhang. Du kan använda presentationerna i sin helhet, eller bara plocka de sidor du behöver och komplettera med egna sidor i SLU:s ppt-mall.

Om SLU – presentationsfolder med siffror och fakta

En sexsidig tryckt folder som ger en överskådlig beskrivning av universitetet. Kan även användas som mapp att lägga in annat material i, A4 eller mindre, till exempel lokala informationsblad. 

  • Finns att hämta eller beställa som trycksak hos SLU Servicecenter.
  • Om SLU 2020 (pdf för utskrift)
  • About SLU 2020 (pdf för utskrift)

Filmer om SLU

Presentera SLU med en kort film. Det finns färdiga filmer som du kan använda när du vill berätta om SLU i olika sammanhang, både internt och externt – för såväl för medarbetare, studenter eller någon som inte vet något alls om vår verksamhet. Alla filmer finns på både svenska och engelska och med tillgänglighetsanpassad text och kan till exempel länkas in i din powerpointpresentation.

Utbildningskataloger

Vår svenska programkatalog med alla programmen på grundnivå samt Study at SLU - International prospectus med information om våra internationella masterprogram samt hur det går till att bli utbytesstudent på SLU (eng). Finns som trycksak. 

Årsredovisning

Universitetets verksamhet och ekonomi presenteras i årsredovisningen. Finns att beställa som trycksak.

Vandringsguide: Ultunaringen

I Ultunaringen ges en beskrivning av Ultunas historia, från bronsålderns bosättningar till våra dagar, i form av en guide till en vandring på Ultuna. Finns som trycksak.

Tidningen Miljötrender från SLU

I tidningen Miljötrender kan du läsa om SLU:s nya rön och få koll på vad som händer inom miljöanalys. Finns i tryckt format att beställa.

Akademiska högtider

Professorsinstallation

De nya professorernas verksamhet presenteras för varje års utnämningar. På webbsidan finns länkar till presentationsskriften av de nya professorerna. 

Doktorspromotion 

I SLU:s skrift för den årliga doktorspromotionen presenteras bland annat de nya hedersdoktorerna, pristagare, tal och ceremonien. På webbsidan finns länkar till mer info om årets promotion. 

Se även


Kontaktinformation

Enheten för varumärke och kommunikationsplattformar
Kommunikationsavdelningen