Medarbetarwebben

Bild

Är du på jakt efter en bild? Vill du producera en film? Kanske du behöver anlita en fotograf eller filmare, eller beställa direktsändning av en föreläsning? Här hittar du information om hur du går tillväga men också riktlinjer och lagkrav.

Bild- och videopolicy – så jobbar vi med innehåll i bild och video

Bilder används för att illustrera vår verksamhet, men också för att visa att SLU är universitetet som förbättrar världen. Vi ska kommunicera en känsla av liv, engagemang och aktivitet. Bildvalet ska spegla vår mångfald och vi strävar efter att använda autentiska bilder. Lyft gärna bilder som utmanar/vidgar den traditionella bilden av vår verksamhet. Våra bilder ska vara aktuella och av hög estetisk och teknisk kvalitet.

Det finns också sex värdeord att stämma av bildval mot: Autenticitet/trovärdighet, livfullhet, mångfald/variation, hoppfullhet, engagemang och modernt.

Läs mer om bild- och videopolicyn och värdeorden

Bild på grön video-playknapp.

Samlat stöd kring videoproduktion

Producerar du videofilm? Här finner du tips och anvisningar kring bild, ljud, tillgänglighet, profilering, lagring och mycket annat.

GDPR och SLU:s bild-/videomaterial

Vid SLU samlar vi in mängder av personuppgifter i form av bild, video och tillhörande information i form av namn, yrkestitel, verksamhetsort och organisatorisk hemvist. Detta material används sedan för att informera allmänheten om vår verksamhet.

Läs mer om GDPR:s påverkan på vår kommunikation

Publicerad: 03 mars 2021 - Sidansvarig: bild@slu.se
Loading…