Hoppa till huvudinnehåll

Bild

Är du på jakt efter en bild? Vill du producera en film? Kanske du behöver anlita en fotograf eller filmare, eller beställa direktsändning av en föreläsning? Här hittar du en del information om hur du går tillväga men också riktlinjer och lagkrav.

Fyra bilder som sitter ihop, ett porträtt av en student som står framför en grön vägg, en grupp studenter som undersöker markvegetation, en kvinna med en katt på axeln samt SLU:s profilkollage.

Bild- och videopolicy – så jobbar vi med visuellt innehåll

Bilder används för att illustrera vår verksamhet, men också för att visa att SLU är universitetet som förbättrar världen. Vi ska kommunicera en känsla av liv, engagemang och aktivitet. Bildvalet ska spegla vår mångfald och vi strävar efter att använda autentiska bilder. Lyft gärna bilder som utmanar/vidgar den traditionella bilden av vår verksamhet. Våra bilder ska vara aktuella och av hög estetisk och teknisk kvalitet.

Det finns också sex värdeord att stämma av bildval mot: Autenticitet/trovärdighet, livfullhet, mångfald/variation, hoppfullhet, engagemang och modernt.

SLU:s profilkollage

SLU har ett antal profilkollage som gör att vår kommunikation sticker ut och känns igen. Detaljerna i kollagen är i de allra flesta fall autentiska bilder från olika delar av SLU:s verksamhet. Läs mer om profilkollagens funktion samt hur du använder dem.

Bild på grön video-playknapp.

Samlat stöd kring videoproduktion

Producerar du videofilm? Förutom SLU:s bild- och videopolicy, som är bra att utgå ifrån i allt visuellt material, finns det ett antal tips och anvisningar kring bild, ljud, tillgänglighet, profilering, lagring, undertextning med mera. Du hittar alla länkar här.

Bilden visar exempel på SLU:s illustrationer, ikoner, streck och pilar.

Illustrationer, ikoner, piktogram och linjer

Våra ämnesillustrationer har tagits fram för att profilera och marknadsföra universitetet och de är tänkta att spegla våra ämnesområden. Utöver illustrationerna finns det ikoner, streck, pilar och annat som du kan använda för att skapa exempelvis infografik.

Ikon som visar tre människor i siluett.

GDPR och SLU:s bild-/videomaterial

Vid SLU samlar vi in mängder av personuppgifter i form av bild, video och tillhörande information i form av namn, yrkestitel, verksamhetsort och organisatorisk hemvist. Detta material används sedan för att informera allmänheten om vår verksamhet.

Läs mer om GDPR:s påverkan på vår kommunikation

Publicerad: 31 maj 2022 - Sidansvarig: bild@slu.se
Loading…