Hoppa till huvudinnehåll

Filmer om SLU

Här hittar du färdiga filmer som du kan använda när du vill berätta om SLU i olika sammanhang, både internt och externt – för såväl för medarbetare, studenter eller någon som inte vet något alls om vår verksamhet. Alla filmer finns på både svenska och engelska och med tillgänglighetsanpassad text. Använd gärna filmerna när du presenterar SLU i olika sammanhang. Till exempel genom att länka in en film i din powerpointpresentation.

En film om vad som gör oss unika

En presentationsfilm som lyfter det som gör SLU unikt och som berättar om de viktigaste delarna av SLU som medarbetare, studenter och forskare är stolta över och vill berätta om såväl internt som externt. Filmen kan användas i både informations- och marknadsföringssyfte, i de sammanhang du vill presentera SLU.
Använd filmen: när du vill berätta om SLU, såväl internt som externt
Längd:
2:44
Finns även på engelska. Se engelsk version av Det här är SLU.
Hämta filmen här: Här finns textade filer av filmen att länka till dina presentationer.

Det här är SLU – en presentation

Hos oss finns kunskapen och verktygen för att skapa förändring på riktigt. Vi bidrar till något större och helt livsavgörande. Genom utbildning, forskning och miljöanalys skapar vi förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU är du - en film om vårt varumärke

Vi är alla en del av SLU och kan tillsammans stärka förtroendet och öka genomslaget för vårt universitet. Filmen SLU är du är framtagen som en del av arbetet med SLU:s varumärkesmanual inom ramen för varumärkesprojektet Bilden av SLU. Syftet med filmen är att bygga intern stolthet och att ge inspiration. Den kan exempelvis användas vid introduktion av nya medarbetare eller för att i andra sammanhang berätta om varumärket SLU.

Använd filmen: nya medarbetare, inspiration, berätta om SLU:s varumärke
Längd:
2:16
Finns även på engelska. Se den engelska versionen här.

SLU är du – en film om vårt varumärke och vår identitet

Med utgångspunkt i varumärkesmanualen visualiseras SLU:s ramberättelse och grafiska profil i en film.

Filmen om SLU

Vi ställde frågan till SLU:are: Hur bidrar du till en bättre värld? De filmade själva sina berättelser med sina mobiltelefoner. Det här är några glimtar av alla de filmer vi fick in, en inblick i det arbete vi på SLU gör för att med utmanande vetenskap bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

Använd filmen: nya medarbetare, berätta för andra om SLU, inspiration
Längd:
 3:58
Finns även med engelsk textning. Här finns textade filmer att länka till dina presentationer.

Temafilmer

SLU är du är en längre film som ger en blandning av olika ämnen.
Det finns även fem temafilmer, utifrån det material som studenter och medarbetare sänt in: DJUR, LIVSMEDEL, SKOG, STUDENT samt VATTEN OCH MILJÖ. Använd dem gärna när du vill presentera någon särskild del av SLU!

Filmen om SLU: Student

På SLU får vi lära oss hur man kan förebygga sjukdomar och skador hos våra djur. - Annika Eleryd, student

Filmen om SLU: Skog

Jag vill bidra till en mer hållbar förvaltning av våra naturresurser, så att även våra efterkommande kan få samma möjligheter som vi. - Carl Vigren, student

Filmen om SLU: Livsmedel

Jag har en liten del av världen som jag kan göra bättre... Kan man göra det bättre? Jo, man kan göra det bättre. - Mårten Svensson, alumn

Filmen om SLU: Vatten och miljö

I strongly believe that when we heal the earth, we heal ourselves . - Francesco Gentili, forskare

Filmen om SLU: Djur

Det är viktigt med kunskap om hur vi ska sköta om våra djur för att hålla dem friska. Det bidrar till en hållbar djurproduktion. - Magdalena Åkerfeldt, forskare

Använd filmerna

Använd gärna filmerna när du presenterar SLU i olika sammanhang. Till exempel genom att länka in en film i din powerpointpresentation. Här finns textade filmer att länka till dina presentationer.

Observera att filmerna är textade. Du måste själv slå på undertexter när du använder Youtube. Detta gör du i nedre högra hörnet av filmrutan.

Publicerad: 19 februari 2024 - Sidansvarig: varumarke@slu.se
Loading…