Hoppa till huvudinnehåll

Mediabank – bilder som visar vilka vi är och vad vi gör

Mediabanken är uppdelad i tre delar, länkarna finner du här nedan. Ta också del av villkoren för användning av mediabankens innehåll. Kanske har du eget material du vill bidra med?

Extern mediabank

För press, media och samarbetspartners. Här hittar du porträtt, bilder från verksamheten och våra campusområden samt genrebilder.

Intern mediabank

Student eller anställd vid SLU? Logga in med ditt AD-konto så får du tillgång till ett större antal bilder än vad som finns i den externa bildbanken. Du erbjuds fler vinklar och varianter av samma motiv och du har även tillgång till bilder som har bedömts vara mindre intressanta för externa besökare.

Historiska skogsbilder i mediabanken

5000 digitaliserade bilder ur svensk skogshistoria. Här ser du samtliga bilder i samlingen men vill du söka i materialet behöver du gå in i den externa mediabanken och använda sökfältet.

Bidra med bildmaterial till mediabanken

Du kan din verksamhet bäst. Vi tar gärna emot verksamhetsbilder som levandegör och illustrerar universitetets verksamhet.

BIld av en hög med fotografiska bilder.

Fria bilder för användning i redaktionellt material

Materialet i mediabanken får användas fritt i redaktionellt material som relaterar till SLU och dess verksamhet. Fotografens namn måste dock alltid uppges. Materialet får inte användas för kommersiellt bruk.

Tänk på detta:

  • Fotografens namn och SLU ("Foto: Förnamn, Efternamn, SLU") ska anges via användning.

Om du vet med dig att bildmaterial av dig lagras i mediabanken och du önskar att det tas bort därifrån, kontakta bildredaktören!

Har du synpunkter, önskemål eller frågor, hör av dig!

Ikon som visar tre människor i siluett.

GDPR och SLU:s bild-/videomaterial

Vid SLU samlar vi in mängder av personuppgifter i form av bild, video och tillhörande information i form av namn, yrkestitel, verksamhetsort och organisatorisk hemvist. Detta material används sedan för att informera allmänheten om vår verksamhet.

Läs mer om GDPR:s påverkan på vår kommunikation

Mediabankens historiska skogsbilder

Samlingen består av ca 5 000 digitaliserade fotografier och är en dokumentation av svensk skogshistoria. De flesta bilder är tagna 1900-1963 men det finns ett fåtal nyare bilder.

En historisk skogsbild från Oxböle kronopark i Jämtland.

Unika illustrationer

Illustrationer kan berätta något som inte kan förmedlas med ett foto. Illustrationerna bygger på autentiska bilder.

Publicerad: 08 november 2023 - Sidansvarig: bild@slu.se
Loading…