Nyhetsbrev

Senast ändrad: 01 december 2021
Ett nyhetsbrev, skärmklipp

Kommunikationsavdelningen erbjuder verktyg för att skapa och skicka ut digitala nyhetsbrev.

SLU använder sedan den 15 november 2021 verktyget Ungapped för att skapa och skicka ut externt riktade digitala nyhetsbrev.

Läs mer om varför du ska välja ett digitalt e-nyhetsbrev.

Formen är klar, det är bara att börja skapa ...

Alla på SLU, som vill skapa och skicka nyhetsbrev per e-post, kan använda verktyget. SLU:s kommunikationsavdelning har gjort en standardmall med några olika färgvarianter som kan med fördel kopieras, modifieras och sparas, så att det finns en skräddarsydd mall för varje nyhetsbrev.

Vad kostar det?

Kommunikationsavdelningen står för ett grundkonto där ett antal utskick och mottagare upp till en viss gräns ingår. Hittills har kommunikationsavdelningen inte tagit ut någon avgift för verktyget, men det kan bli aktuellt under 2022. För nyhetsbrev med många utskick och prenumeranter kan underkonton med separat fakturering beställas.

Lär dig verktyget och få tips

Innan du börjar arbeta med nyhetsbrev i Ungapped behöver du en introduktionsutbildning i hur du använder verktyget. Det finns två filmade utbildningstillfällen om verktyget att ta del av. Kontakta some@slu.se för att få tillgång till filmerna.

I Ungapped finns också en bra hjälpfunktion som är mycket användbar för att förstå hur verktyget fungerar och hur olika moment ska utföras.

Läs gärna mer om hur du kan skapa bra nyhetsbrev på denna sida, Tips för nyhetsbrev.

Kanal om nyhetsbrev i Teams

Du som ingår i kommunikatörsnätverket på Teams kan med fördel ställa frågor, diskutera, ta del av andras erfarenheter och även dela dina erfarenheter i kanalen Nyhetsbrev. Där pratar vi om nyhetsbrev i vid bemärkelse, både teknik, innehåll, form, arbetssätt, intressanta tips och allt vad som nu hör till arbetet.