Nyhetsbrev

Senast ändrad: 11 september 2023
Ett nyhetsbrev, skärmklipp

Kommunikationsavdelningen erbjuder verktyget Ungapped för att skapa och skicka ut digitala nyhetsbrev. Alla på SLU, som vill skapa och skicka nyhetsbrev per e-post, kan använda verktyget.

För nyhetsbrevsredaktörer

  • Du som redan är nyhetsbrevsredaktör finner information och stöd i ditt arbete på sidan för dig som är nyhetsbrevsredaktör.
  • Du som vill bli nyhetsredaktör i Ungapped finner information om det längre ner på denna sida.

Varför nyhetsbrev?

Med digitala nyhetsbrev kan du sprida nyheter inom ett område snabbt, miljövänligt och billigt. Det hjälper dig att dra trafik till relevanta sidor på webben. Utskicken kan lätt anpassas efter mottagarem och det finns goda möjligheter till uppföljning av de utskick som gjorts. Läs mer om varför du ska välja ett digitalt nyhetsbrev.

Vad kostar det?

Kommunikationsavdelningen står för ett grundkonto där utskick och mottagare upp till en viss gräns ingår. 

Så här blir du redaktör i Ungapped

För att kunna skicka nyhetsbrev med hjälp av Ungapped behöver du vara medarbetare vid SLU och ha behörighet som redaktör. Av juridiska skäl kan vi dessvärre inte tillåta redaktörer från andra organisationer vid samarbeten, utan samtliga redaktörer måste vara medarbetare vid SLU. 

Först behöver du din chefs godkännande. Meddela some@slu.se att du behöver behörighet som nyhetsbrevsredaktör i Ungapped och vilken fakultet du hör till. Du får då tillgång till en filmad utbildning i verktyget, och en behörighet skapas till dig på ett av våra konton i Ungapped. Du behöver även läsa igenom den information som finns om nyhetsbrev på medarbetarwebben.

Innan du börjar arbeta med nyhetsbrev i Ungapped behöver du en introduktionsutbildning i hur du använder verktyget. Det finns två filmade utbildningstillfällen om verktyget att ta del av.

I Ungapped finns också en bra hjälpfunktion som är mycket användbar för att förstå hur verktyget fungerar och hur olika moment ska utföras.

Nyhetsbrev från SLU

Det finns ett stort antal intressanta nyhetsbrev inom SLU, både interna och externa. Här är några exempel:

SLU Alumn har sammanställt en mer omfattande lista över nyhetsbrev inom SLU.