Powerpoint-mallar för SLU:s presentationer

Senast ändrad: 17 maj 2022
Powerpointmallens startsida i aulan i Uppsala.

SLU:s ppt-mall innehåller startsidor i SLU:s karaktäristiska färger, en pausbild med SLU:s profilkollage liksom ett antal olika typer av mallsidor för text och bild. Mallen följer universitetets grafiska profil och hjälper oss att hålla ihop vår kommunikation.

Guider

Så här ser Titel- och kapitelmallsidan ut i SLU:s powerpointmall. Den använder du för att skriva in titeln på ditt föredrag. Du kan också använda den för att skriva in ett avsnitts rubrik på.
Så här ser Dispositionsmallsidan ut i SLU:s powerpointmall. Här skriver du in dina olika avsnitt i föredraget eller olika punkter i mötet.
Så här ser mallsidan Text, kil och stor utbytbar bild ut i SLU:s powerpointmall. Den kan du använda för att skriva punkter på. Om den förvalda bilden inte passar kan du lägga in en egen. Du kan även byta färg på kilen.
Så här ser startsidan i SLU:s Powerpoint-mall ut i aulan i Uppsala.
Så här ser mallsidan Avslutande sida ut i SLU:s powerpointmall. Där kan du skriva dina kontaktuppgifter och kanske något du vill att åhörarna ska bära med sig när de går därifrån.

Hitta ppt-mallarna direkt på din SLU-standard-pc

Du som har en SLU-standard-pc från SLU hittar ppt-mallarna direkt i programmet Powerpoint.

  1. Öppna Powerpoint, då ska du komma in i fliken "Anpassad installation". 
  2. Leta upp mappen "Personal" och öppna den.
  3. Välj mall efter vilket format och språkversion du vill ha.

OBS! Programmet lämnar de senast använda mallarna vid sidan av Personalmappen, så det kan hända att du där hittar inaktuella mallar. Klicka därför på Personal så får du upp nu gällande mallar! 

 

Två olika format

Välj standardformatet 16:9 (widescreen) eller det äldre formatet 4:3 beroende på var du ska prata och vilken utrustning som lokalen har. Widescreen finns i de flesta SLU-lokaler, men ska du någonstans där du tror att det inte finns kan det vara säkrast att välja 4:3. Annars blir bilden förvrängd.

Färdig presentation om SLU

Det finns även en färdig övergripande presentation om SLU i Powerpoint-programmet. I Powerpoint-programmet väljer du Anpassad installation/Personal/OmSLU-presentationer. Använd hela eller delar av den när du presenterar SLU.

Hämta SLU:s ppt-mall här

Om du inte har en SLU-standard-pc eller har en Mac, måste du hämta mallarna via länkarna här nedan.

Användarguide och mall 16:9 widescreen och 4:3

Färdig presentation om SLU

När du ska presentera vad SLU är och gör kan du använda den färdiga SLU-presentationen (ppt). Den finns på både engelska och svenska.

Använd hela presentationen och komplettera med bilder som är mer specifika för din verksamhet. Eller, plocka ut de bilder du behöver ur denna presentation för att lägga in i din egen presentation.

I anteckningsrutan finns det talarmanus, som du kan använda dig av som stomme för ditt anförande. Ofta finns det länkar till att läsa mer om de olika exemplen som tas upp. Komplettera gärna med egna stolpar.

Du som har en SLU-standard-pc från SLU hittar presentationen direkt i programmet Powerpoint bland SLU-mallarna.

Jag behöver tekniska råd

Tekniska råd finns i Powerpoint-programmet

För att få råd om olika moment i Powerpoint gå till det lilla frågetecknet (?) i övre högra hörnet eller tryck på F1 när du har öppnat programmet. Då får du upp en ruta med PowerPoint-hjälp med instruktioner för olika moment:


Kontaktinformation

Enheten för varumärke och kommunikationsplattformar
Kommunikationsavdelningen