Hoppa till huvudinnehåll

Filmen om SLU – made by us

Vi ställde frågan till SLU:are: Hur bidrar du till en bättre värld? De filmade själva sina berättelser med sina mobiltelefoner. Det här är några glimtar av alla de filmer vi fick in, en inblick i det arbete vi på SLU gör för att med utmanande vetenskap bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

Filmen om SLU nominerad till Publishingpriset 2018

I kategorin Opinionsbildningsfilmer yrke nominerades Filmen om SLU - made by us som en av sex nominerade filmer.

Temafilmer

SLU är du är en längre film som ger en blandning av olika ämnen.
Det finns även fem temafilmer, utifrån det material som studenter och medarbetare sänt in: DJUR, LIVSMEDEL, SKOG, STUDENT samt VATTEN OCH MILJÖ. Använd dem gärna när du vill presentera någon särskild del av SLU!

Filmen om SLU: Djur

Det är viktigt med kunskap om hur vi ska sköta om våra djur för att hålla dem friska. Det bidrar till en hållbar djurproduktion. - Magdalena Åkerfeldt, forskare

Filmen om SLU: Livsmedel

Jag har en liten del av världen som jag kan göra bättre... Kan man göra det bättre? Jo, man kan göra det bättre. - Mårten Svensson, alumn

Filmen om SLU: Skog

Jag vill bidra till en mer hållbar förvaltning av våra naturresurser, så att även våra efterkommande kan få samma möjligheter som vi. - Carl Vigren, student

Filmen om SLU: Student

På SLU får vi lära oss hur man kan förebygga sjukdomar och skador hos våra djur. - Annika Eleryd, student

Filmen om SLU: Vatten och miljö

I strongly believe that when we heal the earth, we heal ourselves . - Francesco Gentili, forskare

Om urvalet

Det kom in betydligt fler klipp än väntat! Vi har gjort ett urval för att det ska bli en så stor variation av berättelser som möjligt. Det har varit fantastiskt att få arbeta med så mycket material men det har också varit svårt i urvalsprocessen.

Använd filmen

Använd gärna filmerna när du presenterar SLU i olika sammanhang. Till exempel genom att länka in en film i din powerpointpresentation. Här finns textade filmer att länka till dina presentationer.

Observera att filmen är textad. Du måste själv slå på undertexter när du använder Youtube. Detta gör du i nedre högra hörnet av filmrutan.

Publicerad: 19 februari 2024 - Sidansvarig: varumarke@slu.se
Loading…