Importera prenumerationslistor för ditt digitala e-postbrev

Senast ändrad: 19 november 2020

För att kunna göra utskick med SLU:s verktyg för digitala e-postbrev behöver du importera din prenumerantlista.

Om din nuvarande e-postlista finns i ett excel-blad eller som kommaseparerad lista (.csv) är det bara att importera den i Apsis. Instruktioner finns via verktygets hjälpsidor. Om du behöver hjälp med importen av listan kan du vända dig till Apsis för support.

Du har ansvar för de prenumerationslistor du importerar. Eftersom SLU har många e-postlistor på samma konto är det viktigt att du lägger dina listor i undermappar som du märker upp på ett tydligt sätt. Avstå från att ändra i listor som du inte ansvarar för.

Det finns ingen koppling mellan Apsis och det epostsytstem som SLU använder (Outlook).

Nya prenumeranter via "prenumerera" i nyhetsbrevets sidhuvud

Nya prenumeranter kan enkelt anmäla sig själva som prenumeranter via länken "prenumera" i respektive nyhetsbrevs sidhuvud. Som listansvarig kan du följa vilka prenumeranter som tillkommit.

Gör ett eget prenumerationformulär

För att prenumerationsformuläret ska fungera rätt behöver du först skapa ett eget formulär under inställningarna för mottagarlistor. Spara och namnge ditt formulär så du känner igen det lätt.

Använd modulen för policy för e-postadresser för att beskriva hur SLU behandlar personuppgifter. Ersätt den text som ligger som standard i modulen med SLU:s egen skrivning: "De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter."  

Glöm sedan inte att kopiera din specifika formulärlänk till ditt nyhetsbrev. Du hittar länkadressen under fliken "Kod". Under "Hjälp" finns detaljerade instruktioner för hur du gör. Ring Apsis support ifall du vill ha mer hjälp med att göra prenumerationsformulär.


Kontaktinformation

Sidansvarig: mia.peterson@slu.se