Importera prenumerationslistor för ditt digitala e-postbrev

Senast ändrad: 03 april 2024

För att kunna göra utskick med SLU:s verktyg för digitala nyhetsbrev behöver du importera din prenumerantlista.

Om din nuvarande kontaktlista finns i ett excel-blad eller som kommaseparerad lista (.csv) är det bara att importera den till Ungapped. Instruktioner finns via verktygets hjälpfunktion. Om du behöver hjälp med importen av listan kan du vända dig till Ungapped för support. 

Du har ansvar för de kontaktlistor du importerar. Eftersom SLU har många kontaktlistor på samma konto är det viktigt att du märker upp dina listor på ett tydligt sätt. Avstå från att ändra i listor som du inte ansvarar för.

Det finns ingen koppling mellan vårt nyhetsbrevsverktyg och det mejlsystem som SLU använder (Outlook).

Nya prenumeranter via "prenumerera" i nyhetsbrevets sidhuvud

Nya prenumeranter kan enkelt anmäla sig själva som prenumeranter via länken "prenumera" i respektive nyhetsbrevs sidhuvud. Som listansvarig kan du följa vilka prenumeranter som tillkommit.

Gör ett eget webbformulär för prenumeration på nyhetsbrev

Du kan skapa en webbsida med ett formulär för prenumeration på ett nyhetsbrev. Först skapar du en sida på vår webb. Sen infogar du formulärtext som skapas i Ungapped. I avsnittet "Anmälningsformulär till nyhetsbrev på egen webb" i Ungappeds hjälpfunktion kan du läsa om hur du gör.

Använd modulen för policy för mejladresser för att beskriva hur SLU behandlar personuppgifter. Läs mer om behandling av personuppgifter.