Hoppa till huvudinnehåll

Välkomnandet av nya studenter

Den här sidan uppdateras löpande med information om välkomnandet av nya studenter höstterminen 2022.

bild av fyra kugghjul

Mottagandet av nya studenter hösten 2022 består av fyra delar:

 

1. Välkomstwebbinarier: 27 april, 20 och 21 juli, 18 augusti

2. Orientation Week: 22-26 augusti

3. Terminstart: 29 augusti

4. Temaeftermiddag - Hållbart studentliv: 14 september

bild av ett kugghjul

Del 2 - Orientation week 22-26 augusti

Både nyantagna internationella masterstudenter och inresande utbytesstudenter är välkomna att delta i Orientation Week. Syftet med veckan är att förmedla viktig information om SLU och studier i Sverige medan studenterna har kul och lär känna sina klasskamrater.

Nytt för i år är två webbinarier för nya svenska studenter som kommer direkt från gymnasiet. Syftet med webbinarierna är att få en inblick i hur universitetsstudier fungerar och kanske skiljer sig från andra typer av studier.

 

bild av ett kugghjul

Del 3 - Uppropsdagen 29 augusti

Välkomnandet vid terminsstarten den 29 augusti består av följande delar:

 • Programspecifika upprop på förmiddagen
  Under förmiddagen ansvarar programansvariga för sitt programs upprop. Uppropstiderna är huvudsakligen fördelade i två pass, 09.00-10.30 för masterprogram samt 11.00-12.30 för kandidat- och yrkesprogram. Studenterna hänvisas direkt till sin uppropssal, där representanter för programmen välkomnar och informerar. Det är inte någon gemensam samling innan uppropen.

  Programstudierektorerna uppmanas att visa den förinspelade välkomsthälsningen från rektor och Sluss. Nytt för i år är att det finns framtaget material med generell information om att plugga på SLU. Den förinspelade välkomsthälsningen från rektor och Sluss kommer att finnas tillgänglig här på medarbetarwebben.

  Salsfördelning och uppropstider för de olika programmen finns publicerade här samt ortsvis på studentwebben.

  Passindelningarna gäller för Alnarp, Ultuna och Umeå.
 • Välkomstdiskar
  På campus Umeå, Alnarp och Ultuna kommer det finnas fysiska välkomstdiskar med personal som visar studenter till rätt uppropslokal och svarar på frågor.

  Studievägledningen kommer även att finnas tillgänglig i en digital välkomstdisk på Zoom kl. 8.00-16.00 för de studenter som har frågor:
  https://slu-se.zoom.us/j/65971770343
  Lösenord: Guidance

 • Kårernas välkomstsaktiviteter
  Även kårerna har aktiviteter på uppropsdagen.

 • Välkomstgåva - SLU-tygkasse
  Alla nyantagna programstudenter får en SLU-kasse i välkomstgåva. I Umeå, Ultuna och Alnarp får studenterna sina kassar när de hämtar ut sina passerkort i Servicecenter. I Flyinge, Wången och Skinnskatteberg delas kassarna ut i samband med att Studie- och karriärvägledningen är på campus och presenterar sig i början av terminen.

 

bild av kugghjul

Del 4 - Webbinarium: Hållbart studentliv 14 september

Det här webbinariet riktar sig till nya studenter. Eftersom det är viktigt att alla nya studenter kan delta på samma villkor oavsett studieort genomförs temaeftermiddagen som ett Zoom-webbinarium.

 

Länkar
Publicerad: 01 juni 2022 - Sidansvarig: utb-webb@slu.se
Loading…