Hoppa till huvudinnehåll

Interaktiv media

Interaktiv media handlar om att användaren interagerar med webben och att innehållet förändras beroende på vad användaren gör.

Det kan handla om simuleringar, case där användaren styr flödet, quiz där man får direkt respons, spelliknande simuleringar eller lärmoduler där faktadelar blandas med övningar. Det kan också handla också om att blanda olika typer av media för att förstärka lärandet. Bilder och text blandas med ljud, video, animeringar eller musik.    

Utbildningsmedia har lång erfarenhet av att producera avancerad media för webb.    

Enarmad bandit

Exempel på hur man kan slumpa fram olika val.

Rätt temperatur

Exempel på interaktiv övning

Fågelsångs-quiz

Gissa fåglars sång.

Epiwebb

Exempel på ett interaktivt case från Epiwebb, en webbaserad plattform för information om epizootologiska sjukdomar i samarbete med SVA,Livsmedelsverket och Jordbruksverket.

Etologiska studier

För att förbereda studenterna inför att göra riktiga etologiska studier togs det här verktyget fram. De får här öva i en simulerad miljö och kan se sitt resultat. Flashproduktion som inte fungerar längre.

Karriärguiden

Karriärguiden innehåller verktyg och vägledning i form av övningar. Hjälper studenterna sätta ord på vem man är, vad man vill och kan. Flashproduktion som inte fungerar längre.

Experiment planttillväxt

Det här verktyget simulerar tillväxten hos plantor. Användaren kan genom att modifiera närings- och vattentillgången reglera tillväxten. En riktig studie skulle ha tagit flera veckor i en noggrant kontrollerad klimat kammare. Flashproduktion som inte fungerar längre.

Utbildningsmedia

utbildningsmedia@slu.se

Publicerad: 04 mars 2024 - Sidansvarig: ld-webb@slu.se
Loading…