Högskolepedagogisk utbildning

Senast ändrad: 05 december 2023
Föreläsare och deltagare i en undervisningssal

Varje termin erbjuder EPU högskolepedagogiska kurser för lärare och handledare på SLU. Vi erbjuder allt från grundkurser i hur man undervisar till mer avancerade kurser i forskarhandledning. Vi har även återkommande lunchseminarier. Tänk på att förkunskapskravet för våra kurser är en ‘högskolepedagogisk grundkurs’ hos oss eller vid något annat svenskt universitet.

Kursutbud

Vårt utbud ligger sökbart minst ett år i förväg för att du ska kunna planera. Om du har påbörjat en kurs hos oss men inte blivit klar kan du komplettera kursen inom två år. Kontakta EPU för att göra en planering.

Ta en titt i vårt kursutbud för att hitta något som passar dig.

Vad kostar EPU:s kurser?

Våra kurser kostar 1700/ kursvecka för dig som är anställd på SLU. Luncher och kollokvier är gratis.

Pris exklusive kurslitteratur:

  • Workshop/kurs 2 dagar 1000kr
  • Workshop/kurs 3 dagar 1200kr
  • Kurs 1 vecka: 1700 kr
  • Kurs 2 veckor: 3400 kr
  • Kurs 3 veckor: 5100 kr

Högskolepedagogiska kurser i docentansökan?

För att bli docent behöver du 10 veckors högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande. Du behöver en grundkurs (3 veckor), fortsättningskurser (plocka ihop sammanlagt 4 veckor) och en forskarhandledarkurs (3 veckor). Högskolepedagogiska kurser från andra svenska kan alltid räknas med. Om du har en utländsk högskolepedagogisk utbildning behöver du oftast komplettera med extra uppgifter.Hör av dig till oss för att få veta mer om det går att evaluera upp till 7 veckor. Observera att du alltid måste gå forskarhandledarkursen (veckor) på SLU, enligt SLU:s riktlinjer, för att uppfylla kraven. 

FAQ

I vår FAQ svarar vi på de vanligaste frågorna om den höskolepedagogiska verksamheten på SLU.