Mail via mobilen

Senast ändrad: 16 september 2020

Hantera SLU-mail i mobilen

Som anställd på SLU har du möjlighet att koppla ditt tjänstemailkonto till din smartphone. På grund av mängden olika telefoner som finns har vi ingen möjlighet att erbjuda support på hur man gör för att konfigurera alla modeller.

På nätet finns det instruktioner till de allra flesta telefoner som stödjer koppling till e-postfunktioner via Exchange (den e-postmiljö som SLU använder). Gör en sökning på "[Din telefonmodell] connect to Exchange account” exempelvis ”Iphone 5 connect to Exchange account” så kommer du troligen att hitta instruktioner för hur du gör på just din telefon.

Serverinställningar

E-postadress: Din e-postadress hos SLU. Exemplvis abcd0001@.slu.se
Kontotyp: Microsoft Exchange. Heter på visa modeller "exchange active sync" eller något liknande.
Server: Webmail.slu.se
Domän: ad.slu.se
SSL: Ska vara ikryssat/aktiverat
Användarnamn: Det du använder för att logga in på SLU:s datorer m.m. (AD-användare, ex abcd0001)
Lösenord: Ditt vanliga ad-lösenord.
Beskrivning: Valfritt.

Tips

Om din telefon inte har något separat fält för ”domän” så skriver du ad.slu.se\[ditt användarnamn] i fältet för användarnamn. Exempelvis ad.slu.se\abcd0001. Vanligt på telefoner med Android.

Inställningen för SSL hittas på vissa modeller under ”avancerat”, ”ytterligare inställningar” eller något liknande.

Om du får meddelande om felaktigt lösenord/användarnamn och har specialtecken i ditt lösenord, testa då att byta till ett lösenord utan specialtecken. Vissa telefoner kan inte hantera specialtecken på ett korrekt sätt.

Vissa Androidtelefoner kan få problem att ansluta första gången om man är uppkopplad till trådlöst nät (Wifi). Stäng av Wifi och konfigurera när du är ansluten via 3G eller 4G. När du har fått det att fungera kan du slå på Wifi igen.

När du byter lösenord på ditt AD-konto så måste du manuellt byta lösenord på din telefon.

OBS! Det går inte att mappa upp funktionsbrevlådor i mobilen. (En funktionsbrevlåda är en brevlåda som inte är strikt personlig utan avsedd för en grupp personer som jobbar med samma sak, ex.vis ekonomifrågor eller inköp.)


Kontaktinformation

IT-Support Servicedesk, SLU

Direktsupport: 018-67 6600 tonval 
Öppet 08.00-16.00

Webb: support.slu.se
Mail: support@slu.se