A. Introduktion till kursen

Senast ändrad: 03 juli 2023

Välkommen hit! Antagligen är det nu dags för dig att bli webbpublicerare. Jag, Millan, är den som fått äran att lära dig hur Episerver fungerar. Titta på den första filmen så får du se vem jag är och hur du kommer igång.

Webbkursen vänder sig först och främst till dig som:

  • är ny webbpublicerare och ska gå igenom kursen för att lära dig att arbeta som webbpublicerare.

men även till dig som:

  • redan är aktiv som webbpublicerare och som vet vad du letar efter och vad du vill ha svar på. På startsidan för kursen finns länkar till de kapitel som kursen är uppdelad i.

Ny webbublicerare

För dig som är ny webbpublicerare har kursen en röd tråd som börjar från grunden för att sedan bygga på din kunskap. Kursen är uppbyggd av kapitel som i sin tur består av ett antal avsnitt.

Börja med kapitel A och alla avsnitten, för att sedan gå vidare till kapitel B och så vidare. Det är viktigt att du tar del av informationen i rätt ordning.

Titta på filmen för att få en överblick över kursen och hur du använder den.

Logga in på en testwebb

Under kursens gång är det bra om du loggar in på någon av teswebbarna. Ett tips är att ha två fönster eller flikar öppna samtidigt som du går igenom kursen. På så sätt kan du prova på att göra momenten direkt när du fått dem förklarade för dig.

SLU:s innehållstrategi

För att få ett större grepp om ditt kommande arbete som webbpublicerare behöver du ta till dig SLU:s innehållsstrategi. Strategin ger dig stöd och hjälp i ditt arbete med innehåll på webbplatsen.

Skicka in en provsida till webbredaktionen 

När du gått igenom grundutbildingen ska du skicka in en provsida till webbredaktionen. På så sätt vet vi att din behörighet fungerar som den ska och att du tagit till dig grunderna i Episerver. Du får mer information om detta i slutet av grundutbildningen.

Påbyggnadsutbildning i sidtyper och block

Efter grundutbildningen bjuder webbredaktionen in dig till en obligatorisk påbyggnadsutbildning om sidtyper och block. Där får du lära dig mer om block, listningar och taggning. 

På grund av covid-19 ges påbyggnadsutbildningen just nu digitalt via Zoom.

Kom igång!

Nu är det dags för dig att att köra igång med kapitel B. Grunderna i Episerver eller att gå till kursens startsida för att hitta ett specifikt moment.