Utskick 9 mars 2022

Senast ändrad: 09 mars 2022

Om de senaste uppdateringarna i Episerver. Däribland ny symbol för externa länkar, bilder på ny plats i nodlistningar och kommande webbenkät.

Nytt denna gång:

  • Externa länkar har fått en symbol som visar att det är just en extern länk.
  • Bilder på sidlistningssidor visas nu till höger, istället för som tidigare till vänster, i listningen. Tanken med det är att det ska bli mindre rörigt i de fall man blandar sidor med och utan bild i sin listning.
  • På sidlistningssidan finns nu möjlighet att välja färgplatta istället för huvudbild.
  • Nyheter och kalenderhändelser äldre än två år indexeras inte och är därmed inte sökbara. De kommer heller inte att visas upp i nodlistningar. Däremot finns sidorna kvar och går att länka till, eller att visa upp i handplockade listor. Anledningen till att dessa sidor inte längre indexeras är att vi behövde frigöra plats i vårt index och därmed säkerställa att nytt innehåll blir sökbart.
  • Ytterligare några uppdateringar av mer teknisk karaktär.

Webbundersökning

Mellan 15 mars och 19 april kommer en undersökning att dyka upp på slu.se och studentwebben. Undersökningen genomförs av Userneed och är en benchmark mellan universitets- och högskolewebbplatser. Endast den som tackar ja till kakor kan delta i undersökningen.