Utskick 21 juni 2022

Senast ändrad: 29 juni 2022

Ett nytt plock för filmer från SLU-play, skärpt kontroll för inbäddningar och rättningar på sidlistningssidan.

Nytt block för filmer från SLU-play

Den största nyheten denna gång är att ett block för att visa film från SLU-play nu finns på plats. Blocket heter ”Play-block”. På ingångssidor använder du blocket på samma sätt som filmknappen. Var noga med att fylla i rubrik och ingress. Observera att blockets förhandsvisning inte linjerar med bildknappens bild. Vi ska titta på hur och om vi kan justera detta på något sätt framöver.

Play-blocket kan också användas i fullbredd på standardsidor. Du drar då in själva blocket på lämplig plats direkt i editorn. Här rekommenderar vi att du istället skriver text och eventuell rubrik i editorn och alltså lämnar dessa fält tomma i själva blocket.

Skärpt kontroll av inbäddningar

Som ni vet har kraven på integritet och säkerhet ökat under senare år och webbförvaltningen jobbar kontinuerligt för att vi på SLU ska leva upp till lagkraven på området. Som ett led i detta har vi tagit bort möjligheten att bädda in saker på webbplatserna med hjälp av iframe. De saker som redan finns inbäddade fungerar fortsatt, men eventuella justeringar hanteras av webbredaktionen. Detsamma gäller mediaspelaren.

Övrigt i denna produktionssättning

Några rättningar kopplade till sidlistningssidan:

  • Taggar visas nu på rätt språk
  • Visa mer-knappen fungerar bättre
  • Vi har gjort det möjligt att visa sidor i listningar utan att de syns i navigering, och omvänt. Det vill säga – det är nu två separata funktioner. För att dölja en sida i navigering kryssar du ur rutan "visa i navigering" i sidhuvudet. För att dölja en sida från en lista går du till fliken "sidinställningar" och kryssar i rutan "göm i listning". Default är alltså att alla sidor visas i en listning.
  • Vi har lagat en bugg som gjorde att vissa listlänkar inte var klickbara i mobilläget.


Det är nu möjligt nå kakinställningar via en direktlänk i sidfoten.

Vi har lagat overlay-funktionen för brutna länkar via Vizzitrapporter för medarbetarwebben, studentwebben och universitetsdjursjukhuset.

Jobba i sommar?

Till sist vill vi påminna om att de gamla huvudbilderna kommer att avvecklas efter sommaren. Vi återkommer med ett exakt datum, men om du planerar att jobba något i sommar kan det kanske vara en bra uppgift att ta tag i. En annan viktig underhållsuppgift är att laga trasiga länkar och just nu har vi alldeles för många trasiga länkar på våra webbplatser.

Vi hoppas så klart att du också får en chans att vila och släppa jobbet i sommar. Det har vi tänkt göra och vecka 28-31 är webblådan obemannad.

Vi hörs i augusti!