Utskick 2 september 2020

Senast ändrad: 29 oktober 2020

Lägesrapport om uppgraderingen, webbstugor och utbildning.

Morgonens problem med medarbetarwebben är nu lösta

Under tisdag eftermiddag (1 september) uppstod problem med behörigheterna på medarbetarwebben. Det resulterade i att nyhetsflöden och navigering försvann och att vissa webbpublicerare hade problem med att logga in på sina sidor i Episerver. Problemet är löst sedan lunchtid i dag (2 september). Om du trots allt upplever problem med åtkomst till dina sidor vill vi att du hör av dig till webbredaktionen.

Kommande åtgärder efter uppgraderingen av Episerver

Efter uppgraderingen av Episerver kvarstår ett par några saker att åtgärda:

Ingången till Vizzit är försvunnen. Vi jobbar för att ha den på plats igen så snart som möjligt.

Kontaktblocken ligger i oordning och det fungerar inte att söka efter ett specifikt block. Vi vet att detta ställer till det för många publicerare och vi jobbar för en snabb lösning.

• Vi har också fått rapporter om problem med vissa formulär. Hör av dig till webbredaktionen om du har ett formulär som krånglar.

Webbstugor och påbyggnadsutbildning

Vi har nu bokat datum för höstens två första webbstugor, en i september och en i oktober. Vi testar ett digitalt upplägg via Zoom. En inbjudan kommer i Outlook. Acceptera kallelsen om du har för avsikt att dyka upp så att vi vet ungefär hur många deltagare vi kan förvänta oss. Inbjudan gäller alla orter.

23 september kl 10–11

7 oktober kl 10–11

Eventuellt blir det ytterligare ett tillfälle under november, se sidan Webbstugor och support

Under september kommer vi också att bjuda in dig som är ny webbpublicerare till en obligatorisk påbyggnadsutbildning med fokus på sidtyper och block. På grund av pandemin sker utbildningen för tillfället via Zoom. Vi skickar en separat inbjudan till dig som är berörd. De tillfällen du har att välja på är 15 september eller 29 september.