Utskick 17 februari 2022

Senast ändrad: 17 februari 2022

Om knappar och knapptexter, Vizzitrapporter och möjligheten att köpa webbpublicering.

Knappar och knapptexter

Sedan en dryg vecka tillbaka har vissa knappar fått ett delvis nytt utseende. Det beror på att vi arbetar med att minska mängden kod som gör ungefär samma sak. Det är en effektivisering som på sikt kommer att göra det lättare för oss att förvalta våra webbplatser. Just nu är vi dock medvetna om att det ser rörigt ut på många sidor!
 
Webbförvaltningen arbetar med att justera designen så att det ska se så bra ut som möjligt. Något du som webbpublicerare kan göra är att se över hur du formulerat texterna på dina knappar. Generellt tenderar vi webbpublicerare att använda lite väl många knappar och att skriva lite för långa texter på knapparna. Se därför gärna över hur det ser ut på dina sidor! För bästa effekt bör du begränsa antalet knappar på en enskild sida och formulera dig kort, tydligt och aktivt.

Vizzitrapporter skickas till sidansvarig

Rapporterna för ouppdaterade sidor och brutna länkar skickas numera till den som står som sidansvarig för en sida, istället för som tidigare till den som senast uppdaterade en sida. Det är en efterlängtad förändring som vi hoppas och tror ska bidra till att vi tillsammans tar ett större ansvar för att hålla våra webbplatser uppdaterade och fria från brutna länkar.

Köp webbpublicering från Akademikonferens

Nu finns möjlighet att köpa hjälp med webbpublicering från Akademikonferens för 675 kronor per timme. Mejla webbpubliceringsstod@slu.se för mer information.


Kontaktinformation