Mässor och events

Senast ändrad: 16 augusti 2023

Varje år besöker studentrekryteringen Sveriges största utbildningsmässor och några internationella utbildningsmässor. Mässorna är en bra mötesplats för SLU och presumtiva studenter och ett tillfälle att utbyta information och erfarenheter.

2023/2024 kommer vi att ha aktiviteter i mässmontern och försöka visa verksamheten genom att använda oss av material och rekvisita. Vi vill genom kontraster och mångfald visa på bredd och möjligheter - SLU är så mycket mer än ett lantbruksuniversitet!

Vi tror på mässaktiviteter som involverar och inspirerar och uppmuntrar till interaktion och dialog. Vi har numera stöd av en monterkonstruktion som förutom sitt visuella uttryck och organiska tema, fungerar kommunikativt och är skalbar/kan användas i andra, mindre sammanhang.

Mässor vi kommer att delta på:

  • Kunskap & Framtid i Göteborg, 23-25 november 2023
  • Saco Studentmässa i Stockholm,  29-30 november 2023 
  • Saco Studentmässa i Malmö, 6 december 2023

Finns det ytterligare mässor vi bör vara med på utifrån ett studentrekryteringsperspektiv? Vi kommer förutom ovan att återfinnas på några mindre utbildningsmässor runt om på gymnasieskolor i Sverige. Om din institution eller fakultet planerar att vara med på någon mässa, vänligen meddela oss på study@slu.se så att vi vet var SLU finns representerat och kan ta med det i vår planering.

Vi har dessutom material i form av pop-ups, roll-ups, mässmonter och annat material. Kanske vi har något som du/ni kan ha användning av. Bokning och utlåning sker framförallt via service centret. Ta gärna en titt på utställningsmaterialet.

Öppet hus:

Varje vår håller SLU öppet hus dit intresserade gymnasielever kan komma för att träffa studenter och lärare, se campus och delta i intressanta diskussioner om utbildningarna.