27 feb

Loftet, Alnarspgården, Alnarp

The Goods and Bads of Green Marketing in Food Systems

seminarier, workshops |
En hand målar grön färg på maten på en tallrik. Ai-genererad bild.

Hur kommuniceras och förstås termer som ”ekologiskt”, ”lokalt” och ”miljövänligt” på olika sätt? När kan grön marknadsföring leda till positiv förändring och när riskerar den att leda till ”greenwashing”? Välkommen till en workshop som diskuterar och utforskar ”grön marknadsföring” i livsmedelssystemet.

Workshopen ges på plats i Alnarp och riktar sig till alla anställda och studenter vid SLU. Språket för workshopen är engelska, men diskussion och frågor kan lyftas på svenska. För anmälan, se den engelska kalenderhändelsen.

Workshopen är en del av SLU Future Foods arbete med att skapa utrymme för dialoger kring komplexa frågeställningar som rör den gröna omställningen och ett hållbart livsmedelssystem. Andra exempel är SLU Future Foods samarbete med dialogforumet TABLE som har resulterat i podcasten Meat: the Four Futures och en workshopserie om Framtiden för kött.

Fakta

Tid: 2025-02-27 09:30 - 12:00
Ort: Alnarp
Lokal: Loftet, Alnarspgården
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 20 februari 2025