Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 405 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Södra Sveriges växtodlings- och växtskyddskonferens | Växjömöte

Södra Sveriges växtodlings- och växtskyddskonferens | Växjömöte johanna.grundstrom@slu.se Välkomna till 2022 års upplaga av Södra Sveriges växtodlings- och växtskyddskonferens. Gödningsspridning i

Gensaxen och maten - ett klipp för konsumenterna?

Gensaxen och maten - ett klipp för konsumenterna? futurefood@slu.se Det verkar ske ett tydligt skifte i konsumenters åsikter till gensaxen. Varför och hur? Välkommen till ett webbinarium som syftar

Forskning för framtidens ekologiska produktion

Forskning för framtidens ekologiska produktion janne.nordlund.othen@slu.se SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok) och Formas bjuder in till en heldag om ny och framtida ekoforskning. Dagen

Prisökningar på lantbrukets insatsvaror

Prisökningar på lantbrukets insatsvaror– utmaningar och åtgärder futurefood@slu.se LRF anordnar ett lunchwebbinarium med Per Hansson från SLU Kompetenscentrum företagsledning. Per Hansson från SLU

Matsvinnet på våra åkrar – en möjlighet?

Matsvinnet på våra åkrar – en möjlighet? futurefood@slu.se Jordbrukets och livsmedelsindustrins sidoströmmar är outnyttjade resurser som kan öka jordbrukets hållbarhet, göra landet mer

Utmaningar och möjligheter inom växtskydd diskuterades i Uppsala

Det finns ett stort intresse för växtskyddsfrågor, inte minst med anledning av EU-kommissionens förslag till en förordning vars syfte är att halvera användningen av kemiska växtskyddsmedel inom EU

De arbetar för att hitta lösningar på brännande hållbarhetsutmaningar i jordbruket

Forskarna Tino Colombi och Katharina Meurer undersöker funktioner i marken som har betydelse för jordbrukets möjligheter att bli mer hållbart. I rollen som nya docenter vid SLU bidrar de med sin

Grogrundworkshop cerealier

Hur ser framtiden ut för svenska cerealier och hur kan de stärkas genom växtförädling? Det var i fokus när SLU Grogrund och SLU Partnerskap Alnarp samlade ett fyrtiotal personer från akademi och

Maria Vilain Rørvang

andrus.kangro@slu.se Forskare vid Institutionen för Biosystem och teknologi, SLU Alnarp, & Institionen för djurmiljö och hälsa, SLU, Skara Jag är agrobiolog, PhD i husdjurvetenskap och arbetar

Nu startar IDA

Nu i november startar SLU:s nya tvärvetenskapliga satsning Interdisciplinary Academy (IDA). Två projekt och totalt elva forskare är utvalda att delta. Tillsammans representerar deltagarna nio

Nawa Raj Dhamala

andrus.kangro@slu.se Postdoctoral researcher in cropping systems diversification - Cropping Systems Ecology (CSE) research group My research experiences lie in the interface between agronomy and

World Soil Day 2022: ”Soils, where food begins”

World Soil Day 2022: ”Soils, Where food begins” amanda.oberg@slu.se Bördiga och välmående jordar är grunden för vår livsmedelsförsörjning. Men för att jordarna ska kunna bibehålla sin förmåga att

Loading…