Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 400 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Odling knyter samman samtal om framtiden

Vad tänker människor i Rosengård om framtiden och hur kan man odla inomhus i en källare på ett bra sätt? Nina Vogel, programchef vid SLU Urban Futures, är en av de forskare som undersöker det i en ny

Train the Trainers

Conversation Circle: Facilitators training for new conversations futurefood@slu.se The Society for Transformative Conversations bjuder in SLU:s forskare och personal till en utbildning för

Train the Trainers 2

Conversation Circle: Facilitators training for new conversations futurefood@slu.se The Society for Transformative Conversations bjuder in SLU:s forskare och personal till en utbildning för

Professorn: Chokladen kommer bli dyrare och innehålla mindre kakao

Klimatförändringar och sjukdomar pressar upp priset på choklad och inget pekar på att det kommer att vända nedåt. För chokladälskare väntas inte bara dyrare godsaker utan även en minskad kakaomängd i

Ny rapport från SustAinimal: Svensk mjölkproduktion – Vad kan vi lära av det förflutna? Trendindikatorer bakåt och vägar framåt

I en ny rapport sammanfattas resultaten från en övergripande studie som gjordes inom det tvärdisciplinära projektet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk”, samt två workshoppar som hållits med

Assumptions and values influence research on agricultural sustainability

Antaganden och värderingar påverkar forskning om jordbrukets hållbarhet futurefood@slu.se Välkommen till ett nytt lunchwebbinarium om i vår serie om tvärvetenskap! Helena Röcklinsberg och Riccardo

Alnarps lamm- och fårdag 2025

johanna.grundstrom@slu.se Årets lamm- och fårdag fokuserar på produktion. Det finns stora möjligheter att satsa på lammproduktion då efterfrågan på lammkött är betydligt större än tillgången. Vi

Mindre ”djursvinn” på ekologiska nötkreatursgårdar

En viktig del av matsvinnet är djur som förloras redan på gårdsnivå och aldrig går till slakt. En ny studie från SLU visar att detta köttsvinn i Sverige uppgår till 7,4 procent av nötköttsproduktion

Interdisciplinary insights into navigating the maze of landscape multifunctionality

Interdisciplinary insights into navigating the maze of landscape multifunctionality futurefood@slu.se Välkommen till ett nytt lunchwebbinarium om i vår serie om tvärvetenskap! I det här

Brödsvinn

I Sverige slängs årligen 100 000 ton bröd och 80 000 ton fikabröd, där mer än hälften blir svinn redan i bagerier eller butiker – innan det har nått konsumenten. Det framgår av en ny studie från

Framtidens sjömat - så bygger vi ett hållbart vattenbruk

Framtidens sjömat - så bygger vi ett hållbart vattenbruk aquaculture@slu.se Odlad fisk, skaldjur och alger har en otrolig potential för vår framtida matförsörjning. Hur kan vi öka vårt vattenbruk,

Ny utlysning av medel från SLU Aquaculture

SLU Aquaculture utlyser forskningsmedel för att stimulera samarbete över fakultets- och universitetsgränser och stärka akvakulturforskningen vid SLU. Bidrag kan ges upp till ett maximalt belopp om

Loading…