SLU Framtidens mat
SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.

Riksmaten Småbarn
Det är vuxenvärlden som måste visa barnen att mat kan vara god, näringsrik och hållbar på samma gång. Men tyvärr är vi inte så bra på det. Det visar den sannolikt första vetenskapliga studien som
Train the Trainers
Conversation Circle: Facilitators training for new conversations futurefood@slu.se The Society for Transformative Conversations bjuder in SLU:s forskare och personal till en utbildning för
Train the Trainers 2
Conversation Circle: Facilitators training for new conversations futurefood@slu.se The Society for Transformative Conversations bjuder in SLU:s forskare och personal till en utbildning för

Odling knyter samman samtal om framtiden
Vad tänker människor i Rosengård om framtiden och hur kan man odla inomhus i en källare på ett bra sätt? Nina Vogel, programchef vid SLU Urban Futures, är en av de forskare som undersöker det i en ny
Sajeevan Radha Sivarajan
sajeevan.radha.sivarajan@slu.se
Must-SM
Must-SM på Alnarp johanna.grundstrom@slu.se Sveriges bästa must ska koras. Välkommen till det åttonde svenska mästerskapet i svensk äppelmust! Välkommen att deltaga på plats Vare sig du är med och
Anna Maria Wremp
anna-maria.wremp@slu.se Kommunikatör vid framtidsplattformen SLU Future Food. Jag har jobbat med kommunikation releterat till biologi, bioteknik, biologisk mångfald, naturvård och miljöfrågor sedan

Annie tar täten för en hållbar matproduktion
Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skånes centrum för hållbar primärproduktion. Med bakgrund från såväl företagsutveckling inom gröna
En eftermiddag om tvärvetenskap
Hur skapar vi bättre strukturellt stöd för tvärvetenskapligt arbete vid SLU? futurefood@slu.se För tredje året i rad anordnar framtidsplattformarna en temadag om tvärvetenskap vid SLU. I år vill vi

Nya jobb
För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna mycket lovande ut. Behovet av både produkter och kompetens förväntas öka, och under de kommande åren

Smartare skydd mot bönsmyg i åkerböna
Åkerböna har potential att ersätta importerade sojabönor i djurfoder och livsmedelproduktion. De är dock hotade av skadedjuret bönsmyg. Nu presenterar SLU-forskare nya hållbara metoder för att
Alnarps lamm- och fårdag 2025
johanna.grundstrom@slu.se Det finns stora möjligheter att satsa på lammproduktion då efterfrågan på lammkött är betydligt större än tillgången. Vi kommer under årets lamm- och fårdag att lyfta olika