SLU Framtidens mat
SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.
Svensk trädgårdsodling och växtskydd
Svensk trädgårdsodling och växtskydd katja.fedrowitz@slu.se Under det här webbinariet kommer vi få rapporter från kollegor som arbetar på Hushållningssällskapet/ HIR Skåne, på LRF trädgård, och
Kodata från SLU viktig del i nytt kunskapsnav för digitalisering av svenskt jordbruk
Sveriges lantbruksuniversitet deltar i ett nytt kunskapsnav som ska lyfta digitaliseringens möjligheter för svenskt jordbruk. SLU bidrar med kompetens, data och erfarenhet från Gigacow,
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days
Ett nytt sätt att prioritera matfrågor
Det har skett stora förändringar i livsmedelsystemet. De gamla lokala systemen har börjat knaka i fogarna i takt med att systemen blir globala och mer komplexa. Nu behöver vi nya metoder för att
Inspel på betänkandet om livsmedelsberedskap
SLU Future Food erbjuder medel till forskare vid SLU för att skriva inspel till SLU:s remissvar på betänkandet Livsmedelsberedskap för en ny tid. Regeringskansliet publicerade i februari 2024
Livsmedelsplanering i en ny tid
Livsmedelsplanering i en ny tid futurefood@slu.se Livsmedelsfrågor har fått förnyad aktualitet, inte minst på den lokala och regionala nivån. Det handlar om att kunna hantera plötsliga kriser såväl
Emilia Mattsson
"Maybe meat, maybe not?" Med postern om sitt masterprojekt kring konsumenters val mellan kött och köttsubstitut kom Emilia Mattsson på delad förstaplats på SLU:s Thesis day våren 2023. Snart ett år
Workshop2 Formas livsmedelsberedskap
Workshop 2 om Formas utlysning "Centrumbildningar för ökad beredskap och konkurrenskraft i livsmedelssystemet" futurefood@slu.se Formas utlyser medel till centrumbildningar som utvecklar
Trögt generationsskifte
Säljare och köpare av åkermark blir allt äldre. Sedan 2014 har genomsnittsköparen blivit fyra år äldre, 51 år. Genomsnittssäljaren har i sin tur blivit två äldre, 66 år. Det går alltså allt trögare
Påverka EU:s agenda för forskning och policy som rör marken
Nu kan du som arbetar med markfrågor inom jordbruk bidra till utformningen av EU:s framtida forskningsfinansiering och policy för mark. Det gör du genom att besvara en anonym enkätundersökning senast
IDA 2024-2025
Interdisciplinary Academy (IDA) innebär en möjlighet för dig som forskare vid SLU att samverka över disciplingränserna kring komplexa frågeställningar inom det breda området grön omställning. Nu
SustainGov
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) medverkar i det nya stora strategiska innovationsprogrammet SustainGov, som beviljas medel från Vinnova, Formas och Energimyndigheten inom utlysningen Impact