Hoppa till huvudinnehåll

SLU Framtidens mat

SLU Framtidens mat/SLU Future Food. Svensk livsmedelsproduktion och livsmedel i vid bemärkelse, både animalier och vegetabilier.


Det finns 435 sidor som är taggade med SLU Future Food:

Lucas Dawson

lucas.dawson@slu.se Jag är intresserad av hur systemisk komplexitet och djup osäkerhet påverkar styrning och förvaltning av olika sorters naturresurser mot en hållbar utveckling. Min forskning

Forskarläger på Ekenäs

Forskarläger på Ekenäs Researcher residency – transdisciplinary discussions at Ekenäs futureonehealth@slu.se SLU's fyra framtidsplattformar bjuder in seniora såväl som juniora SLU-forskare till

Agroforestrykonferens

Agroforestrykonferens partnerskapalnarp@slu.se Agroforestry Sverige arrangerar en tredagarskonferens på SLU i Alnarp 2022, där några av landets mest drivande personer inom utvecklingen av svensk

Sök bidrag från SLU Future Food

SLU Future Food utlyser såddmedel för att skriva ansökan till Formas utlysning "Hållbar livsmedelsförsörjning i osäkra tider". Bidragets storlek: Två ansökningar med en SLU-forskare som huvudsökande

IDA-Tvärvetenskap och ansökningar

Tvärvetenskap och ansökningar futurefood@slu.se Välkommen till det femte delen av en serie lunchwebbinarier om tvärvetenskap vid SLU. I det här webbinariet kommer Malin Mobjörk,

IDA_FramgångarOchProblem

Tvärvetenskap i praktiken – framgångsfaktorer och problem futurefood@slu.se Välkommen till det fjärde delen av en serie lunchwebbinarier om tvärvetenskap vid SLU. I det här webbinariet kommer

IDA-Hur kan man jobba praktiskt med tvärvetenskap

Hur kan man jobba praktiskt med tvärvetenskap? futurefood@slu.se Välkommen till det tredje delen av en serie lunchwebbinarier om tvärvetenskap vid SLU. I det här webbinariet kommer Marie Stenseke,

IDA-Reflektioner kring tvärvetenskaplig forskning med exempel från livsmedelsforskning

Reflektioner kring tvärvetenskaplig forskning med exempel från livsmedelsforskning futurefood@slu.se Välkommen till det andra delen av en serie lunchwebbinarier om tvärvetenskap vid SLU. I det här

IDA-TvärvetenskapOchAkademiskaKarriärer

Hur tvärvetenskap har påverkat akademiska karriärer futurefood@slu.se Välkommen till den sjätte delen av en serie lunchwebbinarier om tvärvetenskap vid SLU. I det här webbinariet kommer Jessica

Fullgod mat som ruttnar på fälten

Fullgod mat som inte skördas – outnyttjade resurser kan skapa hållbarhet och jobb futurefood@slu.se Jordbrukets och livsmedelsindustrins sidoströmmar är outnyttjade resurser som kan öka jordbrukets

Mångfald av grödor ger bättre ekonomi på svenska gårdar

Större variation av grödor på gården förbättrar gårdens ekonomi enligt en studie från SLU. Tidigare forskning har visat att fler grödor i växtföljden ger många fördelar som bättre näringsanvändning,

Skansen uställning biologisk mångfald

Den biologiska mångfalden är ändlös och fascinerande, men hur hänger den ihop med vår överlevnad? Hur påverkar vi den biologiska mångfalden genom vårt sätt att leva och maten vi äter? Det är frågor

Loading…