4 maj

Urban Forests webinar, Ortsoberoende

Grön och blå infrastruktur för urban hälsa och välbefinnande

seminarier, workshops |
Porträtt av Jing Ma.

Vårterminens tredje och sista webbinarium i serien om tätortsnära skogar, arrangerad av SLU Urban Futures och Future Forests, kommer att ges av Jing Ma, biträdande universitetslektor vid Luleå tekniska universitet. Hon kommer att berätta om forskningsområdet som berör grön och blå infrastruktur och dess påverkan på människors hälsa och välbefinnande.

Jing Ma har en bakgrund inom landskapsarkitektur och ett stort intresse för grön-blå infrastruktur och beboeliga miljöer. Hennes forskning fokuserar på förhållandet mellan grön-blå infrastruktur och människors hälsa och välbefinnande, och bedömer tillgängligheten och rättvisan gällande denna infrastruktur för att förbättra livskvaliteten för invånarna.

I webbinariet kommer Jing att prata om forskningen hon utförde både i Nya Zeeland och Storbritannien, med hjälp av ArcGIS-baserad nätverksanalys för att mäta grönområdens tillgänglighet och kostnads-nyttoanalys av grön-infrastrukturs-interventioner för att förbättra människors hälsa och välbefinnande.

Fakta

Tid: 2023-05-04 15:00 - 16:00
Ort: Ortsoberoende
Lokal: Urban Forests webinar
Arrangör: SLU Urban Futures och Future Forests
Mer information:

Språk: Engelska

Om webbinariet

Serien om Tätortsnära skogar arrangeras av SLU Urban Futures och SLU Future Forests för att belysa olika aspekter och möjligheter för fortsatt forskning om skogar i tätortsnära miljöer.

  • Vänligen observera att webbinariet kommer att spelas in. Om du inte vill identifieras, stäng av din kamera och ta bort ditt namn från fönstret.
  • Ha mikrofonen avstängd när du inte deltar.

Inspelade webbinarier 2021-2022

Se tidigare inspelade presentationer i serien här

Arrangörer

SLU Urban Futures

En strategisk plattform med syfte att utveckla och stärka tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom hållbar stadsutveckling.

SLU Future Forests

En plattform för tvärvetenskaplig skogsforskning, samverkan och forskningskommunikation. Plattformen är ett samarbete mellan SLU, Umeå universitet och Skogforsk.