Kontakta oss på GHAL

Senast ändrad: 06 maj 2021

Ledarutvecklingsenheten GHAL (gruppen för hållbart ledarskap i akademin) finns till för dig som är chef/ledare inom SLU och vi erbjuder kurser inom ledarskap och chefskap är din utveckling som chef och ledare.



Som chef och ledare är du formellt utsedd av arbetsgivaren att samordna och leda verksamhet. På SLU innebär det att du ska leda kunskapsintensiv verksamhet i en tid då förändringstakten är hög. Ofta behöver vi rita kartan samtidigt som vi rör oss i terrängen. Vårt handlingsutrymme både möjliggörs och begränsas av hur vi är organiserade och finansierade. Vi behöver med andra ord vara innovativa inom ramen för befintliga resurser, lagar och regler men utanför befintliga tankestrukturer/tankemodeller.

GHAL har sin fysiska placering vid Ultuna men verkar överallt där SLU finns! Tveka inte att ta kontakt, oavsett var i landet du finns. Vi tar oss gärna till dig både fysiskt och digitalt.

Frågor gällande våra kurser skickas till chefs-ledarutbildning@slu.se, medan övriga frågor gällande ledarstöd kan tas direkt med någon av ledarutvecklarna nedan.

 

Vi som arbetar på GHAL:

 

Birgitta Hellmark Lindgren,
Enhetschef, ledarutvecklare, Tel:018-67 20 84birgitta.hellmark@slu.se, Profil på LinkedIn

Birgitta har disputerat i kulturantropologi och har en journalistexamen. Hon har arbetat som chef med fokus på forskningskommunikation och verksamhetsutveckling på Nordiska Afrikainstitutet och Stockholms universitetsbibliotek.

Birgitta har arbetat som ledarutvecklare på SLU sedan 2017 och bor i Uppsala med sin partner och två små trasselsuddar till hundar. Det finns även två utflyttade barn. Hon ägnar sin fritid åt att utveckla en banvaktarstuga i Klippan och 370 kvadratmeter tomt i Vårdsätra. Om du har ont om tid ska du undvika att ta upp samtal om kallbad, meditation, yoga, bokashikompostering och tomatodling med Birgitta.

 

Markus Wikborg,
Ledarutvecklare, Tel:018-67 13 48markus.wikborg@slu.se, Profil på LinkedIn

Markus är leg. Psykolog med inriktning arbetsliv och organisation. Han har ett förflutet som yrkesofficer i armén, som organisationskonsult inom företagshälsovården och som sakkunnig och doktorand inom organisatorisk- och social arbetsmiljö på Arbets- och miljömedicin.

Markus har arbetat som ledarutvecklare på SLU sedan 2019 och bor lantligt söder om Uppsala med sin partner, två yngre barn och katter. Markus ägnar sig gärna åt byggprojekt, miljöteknik och brädspel på sin fritid. Akta dig för att börja prata
med honom om elförsörjning och elbilar, för då kan han hålla på hur länge som helst!

 

Urban Sandén,
Ledarutvecklare, Tel: 018-67 11 04urban.sanden@slu.se, Profil på LinkedIn

Urban är leg. Psykolog med inriktning ledarskap, organisation och psykosocial arbetsmiljö. Han har arbetat större delen av sitt yrkesliv inom företagshälsovården med erfarenhet från både privat och offentlig sektor.

Urban har arbetat på SLU sedan 2017 och tillbringar sin privata tid mest i Uppsala-Näs där han renoverar sin gamla prästgård och tar hand om en stor trädgård. Lever med sin partner och har två vuxna utflyttade barn. Utöver att vårda den gamla prästgården tar familjen, musiken och resor runt om i Sverige det mesta av hans intresse.

 

Sara Andersson,
Kursadministratör GHAL, Tel: 018-67 15 22chefs-ledarutbildning@slu.se, Profil på LinkedIn

Sara tar hand om kursanmälningar, utskick och förberedelser i samband med våra kurser, faktura-reseräkningar, information på medarbetarwebben m.m. Sara är utbildad inom företagsekonomi och har arbetat större delen av sitt yrkesliv inom hotell- och konferensbranschen som bland annat privatmarknadsansvarig och konferenskoordinator.

Sara började på SLU 2019 som projektkoordinator vid Akademikonferens men är tjänstledig sedan juni 2020 för ett vikarieuppdrag som kursadministratör inom Ledarutvecklingsenheten vid SLU. Som nyinflyttad med sambon i hus på landet utanför Uppsala finns det många projekt inomhus med totalrenovering i lagom takt samtidigt som trädgårdsintresset är stort och planerna för trädgården ännu större. I framtiden ses även en härlig, fluffig vovve springandes på tomten.

 

Vid frågor

Frågor gällande kurserna skickas till chefs-ledarutbildning@slu.se

Kurserna är till självkostnadspris för deltagarna.

Vid deltagande i chefs-och ledarutbildningarna finns möjlighet för deltagare från kärnverksamheten att få rese- och logikostnader finansierade via gemensamma medel.

Har du frågor kring detta så är du givetvis alltid varmt välkommen att kontakta kursadministratören.

 

Vi finns på:

Personalavdelningen, Box 7087, 750 07 Uppsala
Besöksadress: Almas allé 8 (plan 4, Ulls hus)

Ledarskapsbloggen:

Länk till ledarskapsbloggen: http://blogg.slu.se/ledarskap/


Kontaktinformation

Sara Andersson, kursadministratör GHAL
Gruppen för hållbart ledarskap i akademin
Personalavdelningen, SLU
chefs-ledarutbildning@slu.se, 018-67 15 22

Sidansvarig: chefs-ledarutbildning@slu.se