SLU-nyhet

Fyra nya forskningsprojekt med stöd från SLU Aquaculture

Publicerad: 14 januari 2020
Vägning och mätning av en vildfångad torsk. Foto.

Under 2020 kommer fyra nya forskningsprojekt att pågå genom anslag från SLU Aquaculture! Projekten berör bland annat optimering av akvaponiska odlingssystem, analys av biostimulanter i avfall från fiskodlingar och utfodring av vildfångad fisk vid Östersjökusten.

800 000 kr till ny forskning inom akvakultur vid SLU

Sammanlagt kommer drygt 800 000 kronor att fördelas mellan fyra nya projekt under 2020. I dagsläget är det totalt nio akvakulturprojekt som pågår med finansiellt stöd från SLU Aquaculture. Se nyheten om "Fyra nya forskningsprojekt med stöd från SLU Aquaculture" i sin helhet på engelska här.

Fakta:

Nyfiken på vår plattform?

  • SLU Aquaculture – vårt uppdrag är att utveckla forskning och undervisning om akvakultur vid SLU.
  • Våra utlysningar - SLU Aquaculture beviljar medel till innovativa akvakulturprojekt/aktiviteter som utförs av forskare vid SLU.