Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för molekylära vetenskaper


Det finns 41 sidor som är taggade med Institutionen för molekylära vetenskaper:

Prestigefyllt pris till SLU-doktorand

Hasitha Priyashantha disputerade vid SLU:s institution för molekylära vetenskaper i september 2021. Nu har en av hans artiklar utsetts av The American Dairy Science Association (ADSA) till årets

Avhandling om beslutsstödsystem för mastit försvaras 15 juni

Ett nytt beslutsstödsystem kan tala om för lantbrukaren när juverinflammation hos kor är kronisk, vilka fall som kommer att bli kroniska, vilka fall som är förknippade med stora förluster i

Måttliga mängder svampprotein kan hjälpa inbitna köttätare att minska sitt klimatavtryck

Om tjugo procent av allt nötkött vi stoppar i oss ersätts med alternativa proteinkällor skulle köttätandets miljöpåverkan minska rejält. Det visar forskare från Potsdam Institute for Climate Impact

Två Wallenberg-forskare till SLU

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelses satsning på unga forskare fortsätter med 27 nya Wallenberg Academy Fellows. I kategorin naturvetenskap kommer SLU att ta emot dr Derek Lundberg från Max

Hållbarare mjölkproduktion om korna lever längre?

Längre livstid för korna är mer hållbart. Det är den hypotes som forskare i ett SLU-projekt nu arbetar med. I projektet undersöks både lönsamhet och metanproduktion, men också mjölkens processbarhet

Disp He Sun

Antibiotic resistance in biogas processes Charlotta.Eriksson@slu.se He Sun försvarar sin avhandling "Antibiotic resistance in biogas processes" den 12 januari 2022 Alla intresserade är välkomna

World Antimicrobial Awareness Week 18-24 november – SLU bidrar med kunskap

På den Europeiska antibiotikadagen 18 november, drar den årliga World Antimicrobial Awareness Week igång. Årets tema är Spread Awareness, Stop Resistance. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten

Mjölmask överraskande gott?

Mat gjord på mjölmask kan vara riktigt gott, visar en ny studie som gjort sensoriska tester med både en tränad smakpanel och vanliga konsumenter. Men konsistensen har också betydelse. Chips smakade

Jerry Ståhlberg

Jerry Ståhlberg är docent vid Institutionen för molekylära vetenskaper, SLU, undervisar i biokemi och forskar om proteiners struktur och funktion. Han har också samverkansuppdrag om mikrobiella

disp Xue Zhao

Novel potato starch : new structure and beneficial qualities charlotta.eriksson@slu.se Xue Zhao försvarar sin avhandling "Novel potato starch : new structure and beneficial qualities" den 11

Biotechnology for Sustainability – Slutrapport från Mistra Biotech 2012-2020

Mistra Biotech är ett forskningsprogram som har arbetat i åtta år för att främja användningen av modern bioteknik för ett mer hållbart lantbruk. Vi har gjort detta på en bred basis och bedrivit

Disp Mikolaj Chmielarz

Conversion of lignocellulose and crude glycerol to lipids by oleaginous yeasts - physiology and diversity. Charlotta.Eriksson@slu.se Mikolaj Chmielarz försvarar sin avhandling " Conversion of

Loading…