Institutionen för molekylära vetenskaper
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/slu-i-almedalen-2024-kvadrat.jpg?height=200&width=354)
SLU i Almedalen
Går det att kombinera hållbar matproduktion med ökad livsmedelsberedskap? Svaret är ja! SLU och Mistra Food Futures fokuserar under Almedalsveckans fredagsförmiddag på hur två eftersträvansvärda mål
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion futurefood@slu.se Biogas och biogödselproduktion bidrar till ett hållbart livsmedelssystem och ökar försörjningstryggheten av mat
Disp Elin Alexandersson
Reducing signal interference in complex NMR spectra Characterization and quantification of metabolites in mixtures Charlotta.eriksson@slu.se Elin Alexandersson försvarar sin avhandling "Reducing
Disp Ebba Perman
Challenges associated with high-solid anaerobic digestion - Down-scaling, plug-flow behaviour and ammonia inhibition charlotta.eriksson@slu.se Ebba Perman försvarar sin avhandling "Challenges
Disp Shishanthi Jayarathna
Novel starch types Molecular diversity for future applications charlotta.eriksson@slu.se Shishanthi Jayarathna försvarar sin avhandling "Novel starch types Molecular diversity for future
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/biogas-policybrief-bild.jpg?height=200&width=354)
Policy brief om biogas
Biogas kan spela en stor och viktig roll i ett hållbart och fossilfritt livsmedelssystem, genom att öka tillgången på fossilfri energi, drivmedel och biogödsel. Sverige har stor potential att öka den
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2024/framtidens-jordbruk.jpg?height=200&width=354)
Så satsar SLU på livsmedelsforskning
En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga i samhället en tid med föränderligt klimat och behov av ökad livsmedelsberedskap. Hur satsar SLU på
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2023/m4f-400x400.png?height=200&width=354)
Ny podcast om köttets framtid: 'Meat: the Four Futures'
Är våra val i matbutiken baserade på fakta eller är det mest magkänslan som styr? Podcasten Meat: the Four Futures som lanseras i maj 2023 utforskar fyra olika möjliga framtider för vår
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days
![](/globalassets/nyhet-kalend/2024/kessler-omslag-ic-600.jpg?height=200&width=354)
Nytt nanomaterial för effektivare och billigare produktion av vätgas
Fossilfri vätgas har en nyckelroll i den tunga industrins gröna omställning, men produktion via elektrolys kräver stora mängder energi. Nu har forskare från SLU och Stockholms universitet tagit fram
![](/globalassets/ew/ew-centrala/utbildning/forskarutb/livsid/ryebread.jpg?height=200&width=354)
Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner
Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen
Kvinnomaraton - Symposium for women in research
Kvinnomaraton - Symposium för kvinnliga forskare markmiljo-webb@slu.se Är du en kvinnlig forskare som är intresserad av att träffa andra kvinnliga forskare för att nätverka och diskutera gemensamma