Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för molekylära vetenskaper


Det finns 113 sidor som är taggade med Institutionen för molekylära vetenskaper:

Jerry Ståhlberg

Docent vid Institutionen för molekylära vetenskaper, SLU. Undervisar i biokemi och forskar om proteiners struktur och funktion. Har samverkansuppdrag om mikrobiella processer för framställning av

disp Xue Zhao

Novel potato starch : new structure and beneficial qualities charlotta.eriksson@slu.se Xue Zhao försvarar sin avhandling "Novel potato starch : new structure and beneficial qualities" den 11

Biotechnology for Sustainability – Slutrapport från Mistra Biotech 2012-2020

Mistra Biotech är ett forskningsprogram som har arbetat i åtta år för att främja användningen av modern bioteknik för ett mer hållbart lantbruk. Vi har gjort detta på en bred basis och bedrivit

Disp Mikolaj Chmielarz

Conversion of lignocellulose and crude glycerol to lipids by oleaginous yeasts - physiology and diversity. Charlotta.Eriksson@slu.se Mikolaj Chmielarz försvarar sin avhandling " Conversion of

Disp Hasitha Priyashantha

Variation in raw milk quality Impact on milk coagulation and cheese ripening charlotta.eriksson@slu.se Hasitha Priyashantha försvarar sin avhandling "Variation in raw milk quality Impact on milk

Ny rapport om Klimatanpassning av svensk animalieproduktion

Hur påverkar klimatkris och extremväder den svenska animalieproduktionen? En ny rapport från SLU, SVA, MSB och Jordbruksverket tar upp vilka sårbarheter och anpassningsbehov som måste åtgärdas så att

Disp Jonas Ohlsson

Salix as a biorefinery feedstock: An inquiry into factors affecting conversion performance charlotta.eriksson@slu.se Jonas Ohlsson försvarar sin avhandling "Salix as a biorefinery feedstock: An

Jule Brandenburg disp

Lipid production from lignocellulosic material by oleaginous yeasts eva.andersson.bjorkman@slu.se Jule Brandenburg försvarar sin avhandling "Lipid production from lignocellulosic material by

Fiberrikt bröd för en sund tarm och hjärna

Laura Pirkola undersöker vilka effekter fiberrikt bröd har på tarmfloran och hjärnan med hjälp av kliniska studier. Hon studerar också hur det här ämnet kommuniceras och vilka tankar och beteende som

Ludwig forskar för harmoni mellan människor och nyttiga bakterier

Ludwig Lundqvist är industridoktorand inom livsmedel på SLU och BioGaia. Han undersöker hur man bäst odlar och producerar bakterier som är bra för hälsan. Halvvägs genom doktorandprojektet passade vi

vetekli

Vetekli är en stor biprodukt vid mjölframställning. Det används idag mestadels som djurfoder och bioenergiproduktion, trots att vetekli innehåller stora mängder näringsämnen. I sitt doktorandprojekt

Internationell workshop arrangerad av SLU förbättrar regelverk kring nyttoorganismer i växtodlingen

Hur kan vi förbättra EU:s regelverk kring nyttiga mikroorganismer? Frågan diskuterades under en workshop i mars som en del av EU-projektet EcoStack. Vid mötet deltog forskare samt representanter för

Loading…