Institutionen för molekylära vetenskaper

LiFT-utbildning stärker doktorander
I mars 2023 anordnade Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala kursen ”Regulatory and ethical aspects of food production and consumption”. 17 doktorander med olika bakgrund från fyra lärosäten

Tre SLU-projekt beviljas medel från Familjen Kamprads stiftelse
Familjen Kamprads stiftelse har beviljat bidrag om totalt 8,1 miljoner kronor till SLU-projekt inom kretsloppsteknik, minskat klimatavtryck i mejeriproduktion, och förändringsprocesser för hållbar

Hur påverkar maten vårt klimat
Nu blir det lättare för alla att uppdatera sig om hur maten påverkar klimatet. SLU Meny släppte i början av året kursen Mat och Klimat som en öppen nätbaserad kurs, en s.k. MOOC (massive open online

Vetenskaplig ost kartläggs i minsta detalj
Norrmejerier har tillsammans med SLU producerat ”vetenskapliga ostar” av typen Västerbottensost av mjölk från SLU:s försöksgård Röbäcksdalen i Umeå. I studien har grovfoder konserverats med olika
Disp Topi Haataja
Structure function studies of GH7 cellulases, key enzymes in the global carbon cycle charlotta.eriksson@slu.se Topi Haataja försvarar sin avhandling "Structure function studies of GH7 cellulases,
Disp Mathilde Brunel
Metabolites in fish and humans as a response to different food ingredients charlotta.eriksson@slu.se Mathilde Brunel försvarar sin avhandling "Metabolites in fish and humans as a response to

Industridoktorander tar fram hållbara livsmedel
Under hösten 2018 startade en satsning på industridoktorander inom livsmedel med elva doktorandprojekt och nio företag. Nu är den första doktoranden färdig och under ett par dagar i slutet av 2022
Mohammad Hossein Banabazi
mohammad.hossein.banabazi@slu.se I'm the researcher at the quantitative genetics group at the department of animal genetics and breeding (HGEN), Veterinary Medicine and Animal Science Center (VHC),
Disp Pernilla Elander
Living through hard times: Dispose of or sequester? Plant subcellular strategies for stress resilience charlotta.eriksson@slu.se Pernilla Elander försvarar sin avhandling "Living through hard

Our PhD students learn more about food- and biomaterial-related activities in Scandinavia
In October 2022, several PhD students from the research school “Focus on food and biomaterials” at SLU visited several companies and organizations in Sweden and Denmark, which are working with food

World Antimicrobial Awareness Week 18-24 november – SLU bidrar med kunskap
På den Europeiska antibiotikadagen 18 november, drar den årliga World Antimicrobial Awareness Week igång. Årets tema är Spread Awareness, Stop Resistance. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten

Samarbete _djurvälfärd
Djurvälfärd och en hållbar djurhållning är viktiga komponenter för en hållbar global livsmedelsförsörjning. Djurskyddet i Sverige håller en hög nivå, och även om det finns förbättringspotential är