Institutionen för molekylära vetenskaper
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days
Disp Mathias Johansson
Texture and microstructure of legumebased mixed gels charlotta.eriksson@slu.se Mathias Johansson försvarar sin avhandling "Texture and microstructure of legumebased mixed gels" den 05 april 2024
Nytt nanomaterial för effektivare och billigare produktion av vätgas
Fossilfri vätgas har en nyckelroll i den tunga industrins gröna omställning, men produktion via elektrolys kräver stora mängder energi. Nu har forskare från SLU och Stockholms universitet tagit fram
Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner
Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen
Kvinnomaraton - Symposium for women in research
Kvinnomaraton - Symposium för kvinnliga forskare markmiljo-webb@slu.se Är du en kvinnlig forskare som är intresserad av att träffa andra kvinnliga forskare för att nätverka och diskutera gemensamma
utlysningen IDA3 tillfalle2
Utlysningen från Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunch-webbinarium om utlysningen av den nya omgång av Interdisciplinary Academy (IDA),
utlysningen IDA3 tillfalle1
Utlysningen från Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunch-webbinarium om utlysningen av den nya omgång av Interdisciplinary Academy (IDA),
Att förutsäga brödkvalitet med analys istället för provbakning sparar pengar
Är provbakning ett nödvändigt steg i kvalitetskontrollen inom brödindustrin, eller skulle resultaten kunna förutses genom att använda andra analysmetoder? Louise Selga har i sin nya doktorsavhandling
En upptäcktsfärd mot probiotiska interaktioner
Laktobaciller och bifidobakterier är två typer av bakterier som har djupgående effekter på människors hälsa. I sin doktorsavhandling har Ludwig Ermann Lundberg undersökt hur de interagera med
Webbinarium: markburen fjärranalys av mark
Webbinarium: Introduktion till markburen fjärranalys (proximal sensing) av mark markmiljo-webb@slu.se Vill du lära dig mer om fjärranalys och markburen fjärranalys (proximal sensing) av mark? Under
Webbinarium: Introduktion till fjärranalys av mark
Webbinarium: Introduktion till fjärranalys av mark markmiljo-webb@slu.se Vill du lära dig mer om fjärranalys av mark? Under det här webbianriet får du en introduktion till teknikerna och hur de kan
Digitaliserad kvalitetsbedömning av livsmedel med 3D-röntgen och ultraljud
I ett samarbete mellan SLU och Luleå tekniska universitet har forskare undersökt möjligheten att använda modern digital teknik som CT-röntgen och ultraljud för att bestämma kvaliteten på livsmedel