Institutionen för molekylära vetenskaper
Policy brief om biogas
Biogas kan spela en stor och viktig roll i ett hållbart och fossilfritt livsmedelssystem, genom att öka tillgången på fossilfri energi, drivmedel och biogödsel. Sverige har stor potential att öka den
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion
Biogas stärker och tryggar hållbar svensk energi- och matproduktion futurefood@slu.se Biogas och biogödselproduktion bidrar till ett hållbart livsmedelssystem och ökar försörjningstryggheten av mat
Så satsar SLU på livsmedelsforskning
En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga i samhället en tid med föränderligt klimat och behov av ökad livsmedelsberedskap. Hur satsar SLU på
Ny podcast om köttets framtid: 'Meat: the Four Futures'
Är våra val i matbutiken baserade på fakta eller är det mest magkänslan som styr? Podcasten Meat: the Four Futures som lanseras i maj 2023 utforskar fyra olika möjliga framtider för vår
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem
Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days
Disp Mathias Johansson
Texture and microstructure of legumebased mixed gels charlotta.eriksson@slu.se Mathias Johansson försvarar sin avhandling "Texture and microstructure of legumebased mixed gels" den 05 april 2024
Nytt nanomaterial för effektivare och billigare produktion av vätgas
Fossilfri vätgas har en nyckelroll i den tunga industrins gröna omställning, men produktion via elektrolys kräver stora mängder energi. Nu har forskare från SLU och Stockholms universitet tagit fram
Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner
Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen
Kvinnomaraton - Symposium for women in research
Kvinnomaraton - Symposium för kvinnliga forskare markmiljo-webb@slu.se Är du en kvinnlig forskare som är intresserad av att träffa andra kvinnliga forskare för att nätverka och diskutera gemensamma
utlysningen IDA3 tillfalle2
Utlysningen från Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunch-webbinarium om utlysningen av den nya omgång av Interdisciplinary Academy (IDA),
utlysningen IDA3 tillfalle1
Utlysningen från Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunch-webbinarium om utlysningen av den nya omgång av Interdisciplinary Academy (IDA),
Att förutsäga brödkvalitet med analys istället för provbakning sparar pengar
Är provbakning ett nödvändigt steg i kvalitetskontrollen inom brödindustrin, eller skulle resultaten kunna förutses genom att använda andra analysmetoder? Louise Selga har i sin nya doktorsavhandling