Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för energi och teknik


Det finns 126 sidor som är taggade med Institutionen för energi och teknik:

Riksmaten Småbarn

Det är vuxenvärlden som måste visa barnen att mat kan vara god, näringsrik och hållbar på samma gång. Men tyvärr är vi inte så bra på det. Det visar den sannolikt första vetenskapliga studien som

phd-course-advances-LCA-2025

Advances in life cycle assessment, 7,5 HP (P000135) agnes.soto@slu.se Denna kurs ger en fördjupad orientering om aktuella framsteg inom livscykelanalys (LCA). Den innehåller ett brett spektrum av

Maria Jacobsen

maria.jacobsen@slu.se Jag arbetar med att främja hälsosam och hållbar livsmedelskonsumtion. Min forskning handlar om hållbarhetsaspekter och hållbarhetsbedömningar av livsmedel och dieter. Jag

Konsten att mäta fritidsfiske; kräftfiske i Vättern

Signalkräftan är en viktig art för både yrkes- och fritidsfisket i Vättern. Under en begränsad tid på sensommaren är kräftfisket här också öppet för allmänheten. 2020 genomfördes en begränsning:

Mindre ”djursvinn” på ekologiska nötkreatursgårdar

En viktig del av matsvinnet är djur som förloras redan på gårdsnivå och aldrig går till slakt. En ny studie från SLU visar att detta köttsvinn i Sverige uppgår till 7,4 procent av nötköttsproduktion

Brödsvinn

I Sverige slängs årligen 100 000 ton bröd och 80 000 ton fikabröd, där mer än hälften blir svinn redan i bagerier eller butiker – innan det har nått konsumenten. Det framgår av en ny studie från

Two-Day workshop on Study Design and Sampling Techniques in Natural, Animal and Agricultural Sciences

Two-Day workshop on Study Design and Sampling Techniques in Natural, Animal and Agricultural Sciences felix.ecker@slu.se Workshoppen ges online via Zoom 15-16 maj Workshoppen ges på engelska, läs

Forskning om jordbrukets hållbarhet

Vilka antaganden, värderingar och kunskapsanspråk formar olika vetenskapliga synsätt på jordbrukets hållbarhet? Den frågan har fem forskare fördjupat sig i inom SLU:s Interdisciplinary Academy.

Låt maten tala – forma framtidens hållbara och hälsosamma val

agnes.soto@slu.se Vi vet sedan tidigare att svenskars kostmönster i allt större utsträckning leder till kostrelaterade sjukdomar och vi äter på ett sätt som inte är hållbart. Vi vet också att barn

Phasing out fossil fuels in agriculture

Phasing out fossil fuels in agriculture futurefood@slu.se Välkommen till en diskussion som utforskar möjligheterna att fasa ut fossila bränslen inom jordbruket. Vilka alternativ finns för att driva

Forskning om jordbrukets hållbarhet

Vilka antaganden, värderingar och kunskapsanspråk formar olika vetenskapliga synsätt på jordbrukets hållbarhet? Den frågan har fem forskare fördjupat sig i inom SLU:s Interdisciplinary Academy.

IDA inspiration

The Interdiscliplinary Academy - Inspiration och information futurefood@slu.se Välkommen till ett lunchwebinarium om Interdisciplinary Academy (IDA) vid SLU. Programchef Marie Stenseke kommer att

Loading…