18
maj
Kafé Fika i Väven (plan 1), Storgatan 46A, Umeå

Fascinerande växters dag 2019 i Umeå

besök på slu | evenemang |

Vi kommer att erbjuda till olika aktiviteter runt växter och växtforskning. Kom förbi och bli fascinerad av växternas värld!

Vilka färger finns i växternas blad? Varför är samspelet mellan växter och insekter viktigt? Vad är mikroalger och hur kan man använda dom? Prova på att göra egna fröpapper och isolera DNA ur bär. Vi bjuder in till en dag med olika aktiviteter med fokus på växter. Kom förbi och fascineras av växternas värld!


På 18 maj arrangeras Fascinerande växters dag för femte gången i Umeå. Detta år är vi i Kafé Fika i Väven. Forskare inom växtforskning kommer att presentera sin forskning i korta föredrag, du kan se växter som de forskar med och experimentera själv.

Fascinerande växters dag är ett stort internationellt arrangemang. Mer än 500 vetenskapliga institutioner, universitet, botaniska trädgårdar i mer än 50 länder kommer att öppna sina dörrar tillsammans med jordbrukare och företag. Syftet är att sätta växternas fascinerande värld i rampljuset och visar den för intresserade av alla åldrar – från småbarn till mor- och farföräldrar.

Mer information om evenemang i Umeå och programmet hittas här: http://www.fascinerandevaxtersdag.se

Fakta

Tid: 2019-05-18 11:00 - 15:00
Ort: Umeå
Lokal: Kafé Fika i Väven (plan 1), Storgatan 46A
Arrangör: Umeå Plant Science Centre (UPSC)