Hoppa till huvudinnehåll

Biocentrum

Biocentrum vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala för samman forskare och studenter från fyra institutioner vid fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap. Tillsammans kan vi erbjuda en stimulerande forsknings- och utbildningsmiljö av högsta internationella klass. Gemensamt förfogar vi över forskningsfaciliteter och utrustning som möjliggör avancerade forskningsprojekt där växter, djur och mikroorganismer av intresse för jord- och skogsbruk står i centrum. Dessutom finns i byggnaden Akademikonferens som hjälper till att arrangera konferenser och andra evenemang.

Forskning

Vår forskning sträcker sig från grundläggande karakterisering av biologiska processer på molekylär och cellulär nivå till studier av hur organismer fungerar, evolverar och interagerar med andra organismer och med sin omgivning på ekosystemnivå. Klicka för att läsa mer.

Hitta oss

Biocentrum ligger centralt på Campus Ultuna i Uppsala på besöksadressesn Almas Allé 5. Att hitta i Google maps - klicka på knappen "View larger map" i kartan nedan och skriv in Undervisningsplan1 i sökfältet på sidan för att få exakt position.

Mer information om hur du hittar till Campus Ultuna.

Spara

Felanmälan

Klicka här om du behöver anmäla ett problem eller skaffa ett förbättringsförslag eller avvikelse inom Biocentrum.

Kalender

Publicerad: 14 februari 2024 - Sidansvarig: les.paul@slu.se
Loading…