25 aug
26 aug

Kiviks musteri, Kivik

Välkommen till Nyttodjurparken!

evenemang |
Nyttodjursparken

Nyttodjurparken hos Kiviks Musteri har öppnat! Parken är ett samlingsprojekt för att stärka och synliggöra såväl nyttodjuren som den biologiska mångfalden i äppelodlingar och hemmaträdgårdar.

I Nyttodjurparken visar vi upp små och enkla initiativ som såväl odlare som privatpersoner kan ta till för att bidra till ökad biologisk mångfald. Nu bjuder vi in till två dagar där ni är välkomna att ta del av parken samt andra forskningsprojekt som pågår i Kiviks Musteris äppelodlingar.

Under dagen vill vi lyfta flera av de pågående projekt och aktiviteter som sammantaget görs för att synliggöra bevarandeåtgärder för en rik fauna och flora som bedrivas i en aktiv äppelodling där synergier till nytta för både den biologiska mångfalden och företaget går hand i hand.


På plats hittar du även Sveriges Lantbruksuniversitet, Partnerskap Alnarp, Lunds Universitet, FOR, Biodlarna, Pollinera Sverige, Jordbruksverket och Länsstyrelsen. Passa på att få idéer till nya forskningsprojekt som kan stärka svensk äppelodling genom att nätverka med forskare och odlare.

Fakta

Tid: 2023-08-25 10:00 - 2023-08-26 12:00
Ort: Kivik
Lokal: Kiviks musteri
Arrangör: Kiviks musteri
Sista anmälningsdag: 23 augusti 2023
Mer information:

NÄR: 25/8 kl. 10-14 & 26/8 kl. 10-12
VAR: Kiviks Musteri, Karakåsvägen 45, 277 35 Kivik
ANMÄLAN: Vi bjuder på fika och önskar att ni meddelar ert besök och eventuell matallergi senast den 23/8 via anmälningsformuläret