Kompetenscentrum företagsledning, KCF
Kompetenscentrum företagsledning, KCF, utvecklar företagsledningen inom de gröna näringarna för att skapa framgångsrika, lönsamma och hållbara företag.
Ny podcast om köttets framtid: 'Meat: the Four Futures'
Är våra val i matbutiken baserade på fakta eller är det mest magkänslan som styr? Podcasten Meat: the Four Futures som lanseras i maj 2023 utforskar fyra olika möjliga framtider för vår
Policy brief om kunskap och innovation
Ny kunskap och innovation har en viktig funktion att bidra till en hållbar och växande jordbruks- och livsmedelsnäring. SLU Future Food har tagit fram en ny policy brief om ämnet tillsammans med
Trögt generationsskifte
Säljare och köpare av åkermark blir allt äldre. Sedan 2014 har genomsnittsköparen blivit fyra år äldre, 51 år. Genomsnittssäljaren har i sin tur blivit två äldre, 66 år. Det går alltså allt trögare
Biologisk mångfald engagerade på Alnarpskonferensen
2024 års Alnarpskonferens med temat biologisk mångfald lockade närmare 200 deltagare från såväl forskning, näringsliv som studier. Frågan om varför biologisk mångfald kommer i skymundan för
Är du en student eller studentgrupp med många idéer eller en affärsidé?
Vad? Delta i EU-projektet NOBALIS program för utveckling av entreprenörskap och innovation för att främja utvecklingen av innovativa affärsidéer fokuserade på mat, biotech och bioresurser. I
Anneli Adler
anneli.adler@slu.se Jag är växtekolog. Min forskning fokuserar på att utveckla långsiktigt hållbar markanvändning och hållbar produktion av mat, foder och träråvara. Ekosystem med olika växter och
Alnarpskonferensen 2024
Alnarpskonferensen 2024 - biologisk mångfald i jord- och skogsbruk johanna.grundstrom@slu.se Årets tema för Alnarpskonferensen är biologisk mångfald i jord- och skogsbruk. Hur står den biologiska
SLU i topp när entreprenörskapsforskning sammanställs
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) hamnar på en delad andra plats i Esbris sammanställning över vilka svenska lärosäten som publicerade flest avhandlingar inom entreprenörskap och innovationer under
Workshop om restflöden i cirkulära livsmedelssystem- Utmaningar och lösningar
Workshop om restflöden i cirkulära livsmedelssystem - Utmaningar och lösningar johanna.grundstrom@slu.se Välkomna på en workshop där vi möts i berättelsen om återvinning och återanvändning av
PM Lantbrukares psykiska hälsa
För att öka kunskapen om svenska lantbrukares psykiska hälsa och välbefinnande går nu en stor enkät ut till cirka 10 000 heltidslantbrukare över hela landet. Enkäten innehåller frågor om drivkrafter,
Nobalis
I december presenterade team från fem nordiska och baltiska universitet sina affärsidér inom livsmedel och bioteknologi inför en internationell Jury på ”NOBALIS Demo Day”. Teamen har arbetat under
God Jul önskar KCF och Kunskapsnavet!
Ännu ett turbulent år i lantbrukssverige har passerat. Det nya normala. Först var det torrare än 2018 och sen våtare än 2006. Men vi ser framåt, som alltid i den här branschen. Att då ha med