SLU-nyhet

EU-ordförandeskapskonferens om djurskydd och djurvälfärd

Publicerad: 10 juli 2023

Den sista juni hölls en avslutande EU-ordförandeskapskonferens på temat djurskydd och djurvälfärd; ”Animal Welfare – for sustainability and competitiveness” . Konferensen arrangerades av landsbygds- och infrastrukturdepartementet med stöd av SLU SCAW (Nationellt centrum för djurvälfärd), och hölls på SLU Ultuna.

Den sista juni, som också var den allra sista dagen för det svenska EU-ordförandeskapet, hölls också en avslutande EU-ordförandeskapskonferens på temat djurskydd och djurvälfärd; ”Animal Welfare – for sustainability and competitiveness”  på SLU Ultuna. Delegaterna var tjänstemän från de olika medlemsstaterna och från EU-kommissionen, EFSA och därtill representanter från både europeiska branschorganisationer och dito ideella djurskyddsorganisationer. Konferensen kunde även följas digitalt. Ultuna visade sig från sin finaste sommarsida när konferensen inleddes på förmiddagen. SLU:s rektor Maria Knutson Wedel höll ett anförande om universitetens betydelse för djurvälfärdsforskning och -utbildning, och flera SLU-forskare redogjorde för vår forskning i framkant innan konferensen avslutades med en paneldiskussion.

En inspelning av konferensen (uppdelad i fyra delar) hittar du här


Kontaktinformation

scaw@slu.se