Hoppa till huvudinnehåll

Husdjursvetenskap

Husdjursvetenskap inbegriper kunskap om djurens  anatomi, fysiologi, beteende, avel, utfodring och skötsel. Det gäller djur som handhas av människan, både livsmedelsproducerande djur och sällskapsdjur som hund och katt, liksom många exotiska arter.


Det finns 207 sidor som är taggade med Husdjursvetenskap:

Djurskyddskonferensen öppen för anmälan

Den 30 november arrangerar Jordbruksverket sin årliga djurskyddskonferens tillsammans med SLU:s vetenskapliga råd för djurskydd. Hur våra djur har det och vad som händer på djurskyddsområdet är

Djurvälfärd och klimat i fokus när Stiftelsen Seydlitz MP Bolagen fortsätter stötta SLU

SLU:s forskning om skötselsystem där kor och kalvar hålls tillsammans i intensiv mjölkproduktion har fått fortsatt finansiering av Stiftelsen Seydlitz MP Bolagen. Dessutom finansierar stiftelsen ett

Agnes Ortman

Doktorand i nationalekonomi med inriktning på djurvälfärd och lönsamhet på mjölkgårdar. Projektet undersöker hur djurvälfärd påverkar lönsamheten på gården. Hur påverkar djurens mående det ekonomiska

Mjölkveckan 2021

Under vecka 41 (11 – 15 okt) bjuder forskningsprogrammet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem in till en mjölkvecka med fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem. Varje dag

Biotechnology for Sustainability – Slutrapport från Mistra Biotech 2012-2020

Mistra Biotech är ett forskningsprogram som har arbetat i åtta år för att främja användningen av modern bioteknik för ett mer hållbart lantbruk. Vi har gjort detta på en bred basis och bedrivit

Markos Managos

Doktorand vid institutionen för husdjurens utfodring och vård. Jobbar med projektet "SustAinimal". All information ligger på den engelska sidan. Klicka på English i toppmenyn Legitimerad veterinär,

Färgad LED-belysning påverkade inte kornas mjölkproduktion

Det är välkänt att kor mjölkar bättre när dygnsrytmen bestäms av ett ljusprogram med 16 timmars dagsljus och 8 timmars nattbelysning. Vad ljusets färg betyder har däremot varit dåligt känt, men det

Därför sjunker prestationsförmågan med ökad vikt och kroppsfettinnehåll

Det finns en uppfattning i idrottsvärlden att en ökad mängd kroppsfett sänker prestationsförmågan inom många idrotter, även hos elitidrottare som normalt inte har så mycket extrafett. Det finns dock

INSTÄLLD: Mistra Biotech slutkonferens

anna.lehrman@slu.se Sedan starten av Mistra Biotech för åtta år sedan har det inom biotekniken gjorts stora framsteg över hela världen. Samtidigt har det också skett en viktig utveckling vad gäller

Maja Söderlind

Jag heter Maja Söderlind och är veterinär och adjunkt på Institutionen för Anatomi, Fysiologi och Biokemi på SLU. Jag tog min veterinärexamen vid Köpenhamns Universitet i Danmark 2013, med

Nina Alveheim Känsälä

Jag är forskarstuderande med inriktning på ridsport och hästvälfärd, med en gedigen bakgrund inom sporten. Jag är och förblir en sann praktiker, samtidigt som jag numera kombinerar det bästa av två

Loading…