SLU-nyhet

SLU i topp tre i universitetsrankning

Publicerad: 04 mars 2020

SLU rankas även i år som ett av världens tre bästa universitet inom ämnesområdena jord- och skogsbruksvetenskap. Det är organisationen QS som nu släpper World University Ranking-listan för år 2020.

I kategorin Agriculture & Forestry toppas listan av Wageningen-universitetet i Nederländerna följt av Davis i Kalifornien, USA och därefter alltså SLU.

I kategorin Veterinärmedicin ligger SLU på plats 27 på världsrankningen, ett litet tapp jämfört med fjolårets 22:a plats.

– Vi är jättestolta över att vara fortsatt rankade som nummer tre i världen av QS. Det är en imponerande insats som görs av många anställda dagligen för att nå dit, säger SLU:s rektor Maria Knutson Wedel.

– Det är också ett kvitto på att vi klarar att leva upp till vår ambition att vara ett internationellt universitet med forskning i världsklass samtidigt som vi har svenska yrkesutbildningar med hög kvalitet som kräver professionell praktisk erfarenhet, parallellt med en stor verksamhet för att undersöka hur vår omgivande miljö mår där vi samlar och analyserar data och skriver beslutsunderlag, i likhet med några andra myndigheter, fortsätter hon.

– Jag är tacksam och glad över att ha fått förtroendet att få vara rektor på ett mycket speciellt universitet i toppklass, avslutar Maria Knutson Wedel.

Kontakt:
Rektor Maria Knutson Wedel, SLU, tel 018-67 10 60, rektor@slu.se

https://www.topuniversities.com/university-rankings/university-subject-rankings/2020/agriculture-forestry


Kontaktinformation