26
apr
Zoom, Webbinarium

Animalieproduktionens roll i ett hållbart livsmedelssystem

seminarier, workshops |
Brun och vit Hereford-ko. Foto.

Välkommen till ett seminarium vid SLU med reflektioner och diskussioner om animalieproduktionens roll i ett hållbart livsmedelssystem.

Hur bidrar lantbrukets djur bäst till ett hållbart livsmedelssystem? SLU Future Food bjuder in till diskussion och reflektion runt animalieproduktionens utmaningar och möjligheter i ett framtida livsmedelssystem. Som en konversationsstartare tittar vi på filmen Sacred Cow: The Nutritional, Environmental and Ethical Case for Better Meat (2020) tillsammans via Zoom. Därefter följer reflektioner från SLU-forskare och en diskussion med deltagarna och panelen.

Seminariet riktar sig till forskare, studenter och medarbetare vid SLU, samt till medverkande inom forskningsprogrammen SustAinimalHållbara dieter från hållbara produktionssystem och Mistra Food Futures.

Program

12.30-12.40 Inledning. Helena Röcklinberg, lektor i djuretik vid Institutionen för husdjurens miljö och hälsa

12.40-14.00 Visning av filmen Sacred Cow

14.00-14.30 Reflektioner.

Medverkande: Mikaela Lindberg, universitetslektor vid Institutionen för husdjurens utfodring och vård; Riccardo Bommarco, professor i lantbruksentomologi vid Institutionen för ekologi; Helena Röcklinberg, lektor i djuretik vid Institutionen för husdjurens miljö och hälsa; Per Sandin, Lektor i bioetik och miljöetik vid Institutionen för växtproduktionsekologi

14.30-15.00 Frågor och diskussion med panelen

Mer inspiration? Läs, lyssna och titta

Hållbar animalieproduktion berör många komplexa frågeställningar. För mer inspiration och inspel till diskussionen, tipsar vi också om:

Publikationer

Podd-avsnitt

Från SLU Future Foods podd Feeding Your Mind:

Filmer

Forskning och samverkan

Exempel på program med anknytning till SLU som utvecklar samverkan och forskning om hållbara livsmedelssystem och adresserar den komplexa frågan om hållbar animalieproduktion:

Anmälan till evenemanget

Vill du prenumerera på nyhetsbrev från SLU Future Food?
De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter
Sidansvarig: futurefood@slu.se