24
okt
Uppsala

Handla med gott samvete - mat som är bra för både hälsan och djuren

seminarier, workshops |

 

Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW, anordnar den 24 oktober 2019 ett seminarium om upphandling och inköp med fokus på folkhälsa och djurvälfärd. Både vid upphandling och vid andra inköp finns stora möjligheter att påverka vilka livsmedel som kommer ut till slutkund. Upphandling och inköp kan på så sätt användas som effektiva verktyg för att främja god djurvälfärd. En god djurvälfärd gynnar svensk produktion med låg antibiotikaanvändning, vilket i sin tur är bra ur ett folkhälsoperspektiv. 

Syfte: Nationellt centrum för djurvälfärd anordnar ett seminarium om upphandling och inköp med fokus på folkhälsa och djurvälfärd för att belysa värdet av god djurvälfärd och för att lyfta de svenska mervärdena. Syftet är att ge upphandlare verktyg att lyckas upphandla sådana produkter från djur med god djurvälfärd och hjälpa inköpare att veta hur de kan inspirera sina kunder att välja sådana produkter. Seminariet kommer även ta upp lagar kring upphandling och konsekvenserna av en upphandling som inte tar hänsyn till djurvälfärden.

Seminariet kommer även att ligga till grund för en Policy Breif som SCAW tar fram i samarbete med SLU Future food.

Målgrupp: Upphandlare på bland annat kommuner och landsting, inköpare i dagligvaruhandeln och andra stora inköpare av livsmedel. 

Preliminärt program

Seminarium: Handla med gott samvete - mat som är bra för både hälsan och djuren 24 oktober 2019

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.
Fakta
Tid: 2019-10-24 -
Ort: Uppsala

Kontaktinformation
Sidansvarig: josefina.zidar@slu.se