Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 56 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Diversifierat jordbruk – från jord till bord

Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens mikroorganismer till konsumenters preferenser. Den 29 maj organiserade Nadia Maaroufi, docent vid SLU, en

Baljväxtfabriken

Växtbaserade proteiner är ett område med en hög tillväxttakt både i Sverige och globalt. En svensk sojabönsproduktion som möter behoven av svenskt växtprotein till livsmedelsindustrin, och som är

Disp Niina Sundin

Sustainability of food waste prevention through food consumption Charlotta.Eriksson@slu.se Niina Sundin försvarar sin avhandling "Sustainability of food waste prevention through food consumption"

Träff för djurskyddsansvariga på slakterier

Träff för djurskyddsansvariga på slakterier elin.spangenberg@slu.se Den 24 september 2024 arrangerar Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW, tillsammans med KRAV den årliga träffen för

Workshop om växtförädling och metoder

lisa.beste@slu.se SLU Grogrund håller en workshop 28 maj, klockan 09:30 - 15:00 med fokus på de senaste metoderna inom växtförädling såsom geneditering, fenotypning och genomik. Tanken är att samla

Du vet aldrig vilka konsekvenser ett samtal kan få

”Människor är fantastiska! Om man sätter dem i ett rum och låter dem vara sig själva, inte bara den intellektuella delen, utan hela sig själva, då får vi höra underbara berättelser. Du vet aldrig

Disp Shishanthi Jayarathna

Novel starch types Molecular diversity for future applications charlotta.eriksson@slu.se Shishanthi Jayarathna försvarar sin avhandling "Novel starch types Molecular diversity for future

Ny podcast om köttets framtid: 'Meat: the Four Futures'

Är våra val i matbutiken baserade på fakta eller är det mest magkänslan som styr? Podcasten Meat: the Four Futures som lanseras i maj 2023 utforskar fyra olika möjliga framtider för vår

Ett resilient och hållbart livsmedelssystem

Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days

Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner

Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen

Konsekvensanalys av NNR

Forskare vid SLU och forskningsprogrammet Mistra Food Futures har analyserat vilka konsekvenser det kan få att de nya nordiska näringsrekommendationerna även tar hänsyn till miljöaspekter. Analysen

Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes

Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i

Loading…