Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 51 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Smedjeveckan 2022

Smedjeveckan i Skara anna-karin.johnson@slu.se Smedjeveckan är ett återkommande populärvetenskapligt arrangemang vid SLU i Skara sista veckan i september varje år. Välkommen till Smedjeveckan

Workshop om växtförädling och cerealier

parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt

Disp Anja Herneke

Plant protein nanofibrils : characterising properties for future food charlotta.eriksson@slu.se Anja Herneke försvarar sin avhandling "Plant protein nanofibrils : characterising properties for

Disp Christopher Malefors

Food waste reduction in the public catering sector charlotta.eriksson@slu.se Christopher Malefors försvarar sin avhandling "Food waste reduction in the public catering sector" den 15 september 2022

En gyllene chans – ställ om för beredskap och hållbarhet på samma gång

SLU:s budskap i Almedalen 2022: Hållbarhetsperspektiven bör ta större plats när samhället bygger upp en ny beredskap. De två diskussionerna sker i skilda stuprör – men så borde de inte vara för båda

Digitalisering inom mjölkproduktion

Webinar: Digitalisering inom mjölkproduktion patrik.claesson@slu.se Den snabba utvecklingen av digital teknik på lantbruk, inte minst inom mjölkproduktion, lyfts ofta fram som en möjlighet för att

Välkommen till Mjölkveckan 2022!

Varmt välkommen till Mjölkveckan 17–21 oktober 2022! I år är de första två dagarna digitala, sedan hittar du oss på mässan Elmia Lantbruk i Jönköping. Vi kommer diskutera möjligheter och utmaningar

Stor fördel med en global klimatpolitik för jordbruket

Jordbruket är en stor källa till växthusgasutsläpp och ett politiskt styrmedel som kan minska utsläppen är en klimatskatt på livsmedel. En ny studie visar att en global beskattning av

Djurens roll i ett cirkulärt livsmedelssystem

En hållbar kost kräver förändringar i vårt livsmedelssystem. Vad ska vi äta? Vissa dieter är bättre ur ett hälsoperspektiv än ur ett cirkulärt perspektiv och vice versa. På ett seminarium

Disp Hanna Astner

Exploring entrepreneurial processes in new markets : towards sustainable food systems charlotta.eriksson@slu.se Hanna Astner försvarar sin avhandling "Exploring entrepreneurial processes in new

Måttliga mängder svampprotein kan hjälpa inbitna köttätare att minska sitt klimatavtryck

Om tjugo procent av allt nötkött vi stoppar i oss ersätts med alternativa proteinkällor skulle köttätandets miljöpåverkan minska rejält. Det visar forskare från Potsdam Institute for Climate Impact

Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar

Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar teresia.borgman@slu.se Tätortsnära skogar i Indien står i fokus för det här webbinariet om Mumbais Aarey-skogar. Webbinariet är en del i en

Loading…