Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 50 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Ökad produktion av livsmedel i Sverige – tillvarata sidoströmmar för innovativa produkter

En stor del av ätbara och nyttiga delar av broccoli och grönkål tas idag inte tillvara. Dessa sidoströmmar skulle kunna användas till nya processade produkter, vilket skulle även bidra till att öka

Food and Cities research funding workshop

Food and Cities workshop för forskningsfinansiering urbanfutures@slu.se Horizon Europe är en stor finansiär av forskning i Europa. Snart kommer en utlysning om Creating Urban Co-Creation Spaces for

Beslutsstöd för bättre markhälsa och främjande av klimatsmart förvaltning av jordbruket

Beslutsstöd för bättre markhälsa och främjande av klimatsmart förvaltning av jordbruket markmiljo-webb@slu.se Med ett ökat globalt behov av hållbar förvaltning av jordbruksmark har beslutsfattare

Sofia Boqvist

sofia.boqvist@slu.se Sofia Boqvists forskning fokuserar på risker och hantering av livsmedelsburna och zoonotiska infektioner under ämnet veterinär folkhälsa. Hon studerar hur smittor sprids i

Disp Solja Pietiäinen

Modification of wheat bran arabinoxylan extracts for functional properties in breadmaking charlotta.eriksson@slu.se Solja Pietiäinen försvarar sin avhandling "Modification of wheat bran

NordCAW konferens om välfärd hos fjäderfä

Välkommen att anmäla dig till årets NordCAW konferens med temat välfärd för fjäderfä som hålls på Ultuna den 13 november. NordCAW (Nordic Network for Communicating Animal Welfare) anordnar årligen en

Håkan brinner för att utveckla den goda maten i framtidens städer

Håkan Jönsson är ny koordinator för Food and Cities, en satsning för att utveckla och kommunicera forskning och undervisning i skärningspunkten mat och stad på SLU. ”Det kommer stora

Disp Thomas Eliasson

From farm to cheese: Exploring the bacteria in the dairy value chain charlotta.eriksson@slu.se Thomas Eliasson försvarar sin avhandling "From farm to cheese: Exploring the bacteria in the dairy

Du vet aldrig vilka konsekvenser ett samtal kan få

”Människor är fantastiska! Om man sätter dem i ett rum och låter dem vara sig själva, inte bara den intellektuella delen, utan hela sig själva, då får vi höra underbara berättelser. Du vet aldrig

Baljväxtfabriken

Växtbaserade proteiner är ett område med en hög tillväxttakt både i Sverige och globalt. En svensk sojabönsproduktion som möter behoven av svenskt växtprotein till livsmedelsindustrin, och som är

Mat i kristider - mer aktuellt än på länge

Mat i beredskap – hur mättar vi oss i kris? urbanfutures@slu.se Som en del av Urban Food & Farming Week på Botildenborg i Malmö, arrangerar Sveriges lantbruksuniversitet, Malmö universitet, LUCSUS

Diversifierat jordbruk – från jord till bord

Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens mikroorganismer till konsumenters preferenser. Den 29 maj organiserade Nadia Maaroufi, docent vid SLU, en

Loading…