Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 47 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Disp Hanna Astner

Exploring entrepreneurial processes in new markets : towards sustainable food systems charlotta.eriksson@slu.se Hanna Astner försvarar sin avhandling "Exploring entrepreneurial processes in new

Måttliga mängder svampprotein kan hjälpa inbitna köttätare att minska sitt klimatavtryck

Om tjugo procent av allt nötkött vi stoppar i oss ersätts med alternativa proteinkällor skulle köttätandets miljöpåverkan minska rejält. Det visar forskare från Potsdam Institute for Climate Impact

Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar

Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar teresia.borgman@slu.se Tätortsnära skogar i Indien står i fokus för det här webbinariet om Mumbais Aarey-skogar. Webbinariet är en del i en

Greenspiration Hour - livsmedelsinnovationer för världsmarknaden

Greenspiration Hour - livsmedelsinnovationer för världsmarknaden lars.eling@slu.se Vad kännetecknar livsmedelsföretag som lanserar innovationer som är nya på världsmarknaden och hur kan vi bygga

Så kan klimatskatter påverka kostens miljöpåverkan

Svenskarnas livsmedelskonsumtion överskrider i flera avseenden de så kallade planetära gränserna för livsmedelssystemet. En klimatskatt på mat skulle kunna minska den svenska medelkostens

Matfiskodlarna stöttar forskning på SLU om fiskodling i sötvatten

Kunskapsbehovet är stort inom den svenska matfiskodlingen. Nu väljer branschorganisationen Matfiskodlarna att stötta forskning om odlad laxfisk på Sveriges lantbruksuniversitet under tre års tid.

Grunden lagd för svenska cideräpplen

Franska och engelska sorter av cideräpplen fungerar inte så bra på svenska breddgrader, men nu har de korsats med härdiga svenska äpplesorter. Idag står tusen sådana äpplefröplantor i jorden, och

SLU-forskares metoder för att mäta matsvinn lyfts fram på FN-toppmöte

Den 23 september riktar världen ögonen mot det globala livsmedelssystemet när det virtuella FN-toppmötet Food Systems Summit hålls i New York. Ett av Sveriges officiella bidrag inför mötet är en

Mjölkveckan 2021

Under vecka 41 (11 – 15 okt) bjuder forskningsprogrammet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem in till en mjölkvecka med fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem. Varje dag

disp Xue Zhao

Novel potato starch : new structure and beneficial qualities charlotta.eriksson@slu.se Xue Zhao försvarar sin avhandling "Novel potato starch : new structure and beneficial qualities" den 11

Slutkonferens Rikare Skog

In the business of Kvarken forests – a service market for the future elias.andersson@slu.se Konferensen hålls på engelska. För att hitta information, program och registrera dig besök denna sida på

Hållbar kost: Vi måste tänka på fettet också

I många tätbefolkade delar av världen är det vanligt med för lite fett i kosten. Men hur kan vi öka fettproduktionen på ett hållbart sätt, när så mycket av fettet kan härledas till lantbruksdjur och

Loading…