Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 59 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Workshop om växtförädling och metoder

lisa.beste@slu.se SLU Grogrund håller en workshop 28 maj, klockan 09:30 - 15:00 med fokus på de senaste metoderna inom växtförädling såsom geneditering, fenotypning och genomik. Tanken är att samla

Disp Shishanthi Jayarathna

Novel starch types Molecular diversity for future applications charlotta.eriksson@slu.se Shishanthi Jayarathna försvarar sin avhandling "Novel starch types Molecular diversity for future

Ny podcast om köttets framtid: 'Meat: the Four Futures'

Är våra val i matbutiken baserade på fakta eller är det mest magkänslan som styr? Podcasten Meat: the Four Futures som lanseras i maj 2023 utforskar fyra olika möjliga framtider för vår

Ett resilient och hållbart livsmedelssystem

Ett resilient och hållbart livsmedelssystem markmiljo-webb@slu.se Hur arbetar vi i Sverige med hållbara livsmedelssystem? Hur säkerställer vi bördiga jordbruksmarker? Under Sweden Innovation Days

Disp Mathias Johansson

Texture and microstructure of legumebased mixed gels charlotta.eriksson@slu.se Mathias Johansson försvarar sin avhandling "Texture and microstructure of legumebased mixed gels" den 05 april 2024

Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner

Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen

Konsekvensanalys av NNR

Forskare vid SLU och forskningsprogrammet Mistra Food Futures har analyserat vilka konsekvenser det kan få att de nya nordiska näringsrekommendationerna även tar hänsyn till miljöaspekter. Analysen

Att överbrygga discipliner genom Urban Healthscapes

Urban Healthscapes är ett användbart begrepp som kan underlätta tvärvetenskaplig forskning om hälsofrågor i städer. Det här var ett av huvudbudskapen från ett webbinarium som nyligen arrangerades i

Problem med DISA

Det internetbaserade utbildningsmaterialet, DISA - Djurvälfärd i samband med slakt och annan avlivning, som finns tillgängligt på SCAW:s hemsida har lidit av en del problem den senaste tiden. Efter

Food system in transition

Food system in transition - The Food Science Sweden Conference 2024 futurefood@slu.se The Swedish food system is confronted with significant challenges related to sustainability and health, yet it

Seed money till forskning om kaffeodling i Vietnam

SLU-forskaren Thi Thanh Mai Ha har mottagit seed money från Future Forests för ett forskningsprojekt om samodling bland kaffeodlare i Vietnam. Thi Thanh Mai Ha s projekt fokuserar på etniska

Att förutsäga brödkvalitet med analys istället för provbakning sparar pengar

Är provbakning ett nödvändigt steg i kvalitetskontrollen inom brödindustrin, eller skulle resultaten kunna förutses genom att använda andra analysmetoder? Louise Selga har i sin nya doktorsavhandling

Loading…