Livsmedelsvetenskap
Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.
Disp Mathilde Brunel
Metabolites in fish and humans as a response to different food ingredients charlotta.eriksson@slu.se Mathilde Brunel försvarar sin avhandling "Metabolites in fish and humans as a response to

Aureobasidium – en kommande hjälte i jordbruket
Aureobasidium är svarta, jästliknande svampar. Vissa arter ur den här gruppen kan användas i jordbruket för att bekämpa skadegörare och i livsmedelsindustrin där de producerar nyttiga enzymer. En ny

Ny rapport om näringstäthet i mjölk och växtbaserade drycker
Intressent för växtbaserade drycker har ökat på senare år, men hur ser deras näringsinnehåll ut jämfört med vanlig mjölk? I en ny rapport jämfördes näringstätheten för fem mjölkprodukter och tio

Många nymodigheter räddade firandet under corona-julen 2020
Pandemin var en kris för julfirandet 2020 – skulle det gå att fira alls? Villrådigheten ledde till ett sållande bland traditionerna och man frågade sig vilka maträtter som egentligen bar på julens
Thesis Nailing
Evelyn Elisabeth Villanueva Gutierrez, Dept. of Plant Breeding, will nail her doctoral thesis fredrik.reslow@slu.se Bolivian tomatoes – genetic diversity, quality traits and value chains Coffee

Our PhD students learn more about food- and biomaterial-related activities in Scandinavia
In October 2022, several PhD students from the research school “Focus on food and biomaterials” at SLU visited several companies and organizations in Sweden and Denmark, which are working with food

Hållbarhet och lönsamhet måste följas åt i mjölkproduktionen
Det allra viktigaste för mjölkens framtid är att få den unga generationen att våga satsa. Så gick diskussionerna under SLU:s Mjölkvecka 17–21 oktober, med deltagare från lantbruk, rådgivning,
Workshop om växtförädling och cerealier
parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt
Smedjeveckan 2022
Smedjeveckan i Skara anna-karin.johnson@slu.se Smedjeveckan är ett återkommande populärvetenskapligt arrangemang vid SLU i Skara sista veckan i september varje år. Välkommen till Smedjeveckan
Disp Anja Herneke
Plant protein nanofibrils : characterising properties for future food charlotta.eriksson@slu.se Anja Herneke försvarar sin avhandling "Plant protein nanofibrils : characterising properties for
Disp Christopher Malefors
Food waste reduction in the public catering sector charlotta.eriksson@slu.se Christopher Malefors försvarar sin avhandling "Food waste reduction in the public catering sector" den 15 september 2022

En gyllene chans – ställ om för beredskap och hållbarhet på samma gång
SLU:s budskap i Almedalen 2022: Hållbarhetsperspektiven bör ta större plats när samhället bygger upp en ny beredskap. De två diskussionerna sker i skilda stuprör – men så borde de inte vara för båda