Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 148 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

SLU-forskares metoder för att mäta matsvinn lyfts fram på FN-toppmöte

Den 23 september riktar världen ögonen mot det globala livsmedelssystemet när det virtuella FN-toppmötet Food Systems Summit hålls i New York. Ett av Sveriges officiella bidrag inför mötet är en

Mjölkveckan 2021

Under vecka 41 (11 – 15 okt) bjuder forskningsprogrammet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem in till en mjölkvecka med fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem. Varje dag

disp Xue Zhao

Novel potato starch : new structure and beneficial qualities charlotta.eriksson@slu.se Xue Zhao försvarar sin avhandling "Novel potato starch : new structure and beneficial qualities" den 11

Slutkonferens Rikare Skog

In the business of Kvarken forests – a service market for the future elias.andersson@slu.se Konferensen hålls på engelska. För att hitta information, program och registrera dig besök denna sida på

Hållbar kost: Vi måste tänka på fettet också

I många tätbefolkade delar av världen är det vanligt med för lite fett i kosten. Men hur kan vi öka fettproduktionen på ett hållbart sätt, när så mycket av fettet kan härledas till lantbruksdjur och

Biotechnology for Sustainability – Slutrapport från Mistra Biotech 2012-2020

Mistra Biotech är ett forskningsprogram som har arbetat i åtta år för att främja användningen av modern bioteknik för ett mer hållbart lantbruk. Vi har gjort detta på en bred basis och bedrivit

Disp Hasitha Priyashantha

Variation in raw milk quality Impact on milk coagulation and cheese ripening charlotta.eriksson@slu.se Hasitha Priyashantha försvarar sin avhandling "Variation in raw milk quality Impact on milk

INSTÄLLD: Mistra Biotech slutkonferens

anna.lehrman@slu.se Sedan starten av Mistra Biotech för åtta år sedan har det inom biotekniken gjorts stora framsteg över hela världen. Samtidigt har det också skett en viktig utveckling vad gäller

Hållbarare matvanor med hjälp av konst, design och gastronomi

Vad kan den mer traditionella forskningen lära av designen, konsten och gastronomin för att underlätta ett systemskifte mot hållbarare framtida matproduktion och matvanor? Detta kommer att diskuteras

Anne-Maj Gustavsson

Forskningsfokus är inriktat på att öka kunskaperna om odling, fysiologi, morfologi och kemisk sammansättning av växter så att det kan utnyttjas så effektivt som möjligt (främst till foder).

Urbana perspektiv på hur vi kan skapa rättvisa livsmedelssystem

Den 20 april 2021 var SLU Urban Futures och SLU Global värdar för ett interaktivt webbinarium med internationella gäster. Evenemanget belyste kopplingen mellan urbanisering och ambitionen att uppnå

Fiberrikt bröd för en sund tarm och hjärna

Laura Pirkola undersöker vilka effekter fiberrikt bröd har på tarmfloran och hjärnan med hjälp av kliniska studier. Hon studerar också hur det här ämnet kommuniceras och vilka tankar och beteende som

Loading…