Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 57 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Problem med DISA

Det internetbaserade utbildningsmaterialet, DISA - Djurvälfärd i samband med slakt och annan avlivning, som finns tillgängligt på SCAW:s hemsida har lidit av en del problem den senaste tiden. Efter

Food system in transition

Food system in transition - The Food Science Sweden Conference 2024 futurefood@slu.se The Swedish food system is confronted with significant challenges related to sustainability and health, yet it

Seed money till forskning om kaffeodling i Vietnam

SLU-forskaren Thi Thanh Mai Ha har mottagit seed money från Future Forests för ett forskningsprojekt om samodling bland kaffeodlare i Vietnam. Thi Thanh Mai Ha s projekt fokuserar på etniska

Att förutsäga brödkvalitet med analys istället för provbakning sparar pengar

Är provbakning ett nödvändigt steg i kvalitetskontrollen inom brödindustrin, eller skulle resultaten kunna förutses genom att använda andra analysmetoder? Louise Selga har i sin nya doktorsavhandling

Forskare bakar för bättre protein

Högt proteininnehåll och gott om näringsämnen är några av fördelarna med baljväxtmjöl, men hur bra går det egentligen att baka med mjölet? Det undersöker forskare just nu - genom att baka 600

Jakten på de goda baljväxterna

Det finns en mängd olika baljväxter med olika egenskaper och smak, men det är fortfarande okänt vilka sorter som uppskattas av konsumenterna. Dessutom innehåller baljväxter antinutrienter som både

Nobalis

I december presenterade team från fem nordiska och baltiska universitet sina affärsidér inom livsmedel och bioteknologi inför en internationell Jury på ”NOBALIS Demo Day”. Teamen har arbetat under

Urban food policy and food planning

SLU Future Food och SLU Urban Futures samarrangerade två evenemang i november där urban livsmedelsplanering och livsmedelspolitik stod i centrum för diskussionerna. Den 14 november var de två

Du vet aldrig vilka konsekvenser ett samtal kan få

”Människor är fantastiska! Om man sätter dem i ett rum och låter dem vara sig själva, inte bara den intellektuella delen, utan hela sig själva, då får vi höra underbara berättelser. Du vet aldrig

Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner

Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen

Disp Laura Pirkola

Whole grain and the gut-brain axis The role of microbiota composition, dietary fiber, and metabolites charlotta.eriksson@slu.se Laura Pirkola försvarar sin avhandling "Whole grain and the

Ny docent forskar på framtidens grödor

Cecilia Hammenhag är en av höstens fem nya docenter vid LTV-fakulteten på SLU. Hennes forskning fokuserar på hur vi kan förbereda våra grödor för klimatförändringar och omställning av

Loading…