Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 49 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Disp Mathilde Brunel

Metabolites in fish and humans as a response to different food ingredients charlotta.eriksson@slu.se Mathilde Brunel försvarar sin avhandling "Metabolites in fish and humans as a response to

Aureobasidium – en kommande hjälte i jordbruket

Aureobasidium är svarta, jästliknande svampar. Vissa arter ur den här gruppen kan användas i jordbruket för att bekämpa skadegörare och i livsmedelsindustrin där de producerar nyttiga enzymer. En ny

Ny rapport om näringstäthet i mjölk och växtbaserade drycker

Intressent för växtbaserade drycker har ökat på senare år, men hur ser deras näringsinnehåll ut jämfört med vanlig mjölk? I en ny rapport jämfördes näringstätheten för fem mjölkprodukter och tio

Många nymodigheter räddade firandet under corona-julen 2020

Pandemin var en kris för julfirandet 2020 – skulle det gå att fira alls? Villrådigheten ledde till ett sållande bland traditionerna och man frågade sig vilka maträtter som egentligen bar på julens

Thesis Nailing

Evelyn Elisabeth Villanueva Gutierrez, Dept. of Plant Breeding, will nail her doctoral thesis fredrik.reslow@slu.se Bolivian tomatoes – genetic diversity, quality traits and value chains Coffee

Our PhD students learn more about food- and biomaterial-related activities in Scandinavia

In October 2022, several PhD students from the research school “Focus on food and biomaterials” at SLU visited several companies and organizations in Sweden and Denmark, which are working with food

Hållbarhet och lönsamhet måste följas åt i mjölkproduktionen

Det allra viktigaste för mjölkens framtid är att få den unga generationen att våga satsa. Så gick diskussionerna under SLU:s Mjölkvecka 17–21 oktober, med deltagare från lantbruk, rådgivning,

Workshop om växtförädling och cerealier

parvin.mazandarani@slu.se Workshopen ska bidra till att stärka svenska cerealier genom växtförädling. Resultatet av dagen kommer att användas för att kunna tillvarata olika möjligheter till fortsatt

Smedjeveckan 2022

Smedjeveckan i Skara anna-karin.johnson@slu.se Smedjeveckan är ett återkommande populärvetenskapligt arrangemang vid SLU i Skara sista veckan i september varje år. Välkommen till Smedjeveckan

Disp Anja Herneke

Plant protein nanofibrils : characterising properties for future food charlotta.eriksson@slu.se Anja Herneke försvarar sin avhandling "Plant protein nanofibrils : characterising properties for

Disp Christopher Malefors

Food waste reduction in the public catering sector charlotta.eriksson@slu.se Christopher Malefors försvarar sin avhandling "Food waste reduction in the public catering sector" den 15 september 2022

En gyllene chans – ställ om för beredskap och hållbarhet på samma gång

SLU:s budskap i Almedalen 2022: Hållbarhetsperspektiven bör ta större plats när samhället bygger upp en ny beredskap. De två diskussionerna sker i skilda stuprör – men så borde de inte vara för båda

Loading…