29 sep
5 okt

Freiburg, GER

Exkursion till Freiburg, Tyskland

evenemang |
Foto: CTG/SF

Kom med på exkursion till Tyskland för kunskapsutbyte om klimatutmaningar och möjligheter i skogen. Future Forests bjuder in till en hel veckas en exkursion till Centraleuropa för att spana in i framtiden och diskutera de klimatutmaningar som skogsbruket står inför på kontinenten och i Sverige.

Exkursionen kommer att fokusera på kunskapsutbyte mellan deltagarna och våra värdar i Tyskland på flera olika teman. Under en vecka reser vi med buss genom Tyskland och tittar på skogar i norr och söder. Vi diskuterar klimatanpassning i skogsskötseln, vattenfrågor, naturnära skogsskötsel, integration av skogens olika funktioner och ekosystem och hur man skapar naturvård, bedriver skogsbruk och rekreation på liten yta i tätbefolkade områden.

Vad kommer att hända när det blir både varmare, torrare, blötare och vi får mer extremväder? Vilka möjligheter har skogsbruket och dess aktörer att bidra till motståndskraftiga skogar och samhällsnyttor från skogen?

Huvudsakligt exkursionsmål: Freiburg i Breisgau, Baden-Württemberg med nedslag i norra och mellersta Tyskland på resan dit och hem.

Målgrupper:

  • yrkesverksamma i skogssektorn och relaterade näringar inkl. naturvård och skoglig turism
  • forskare
  • doktorander (en doktorandkurs är knuten till exkursionen)
  • skogsägare
  • alla med skogligt intresse

Språk: Engelska

Exkursionen organiseras av Future Forests i samarbete med skogsresor.se.

Fakta

Tid: 2024-09-29 - 2024-10-05
Ort: Freiburg, GER
Mer information:

Avgång-/Ankomstort: Malmö med möjlig uppsamling för busstransport till/från Malmö på dessa orter: Falun-Gävle-Stockholm.

Om du är intresserad av att delta och vill få uppdateringar, vänligen anmäl ditt intresse genom att fylla i dina kontaktuppgifter nedan. Var god observera att din intresseanmälan inte är bindande på något sätt. 

Kostnadsuppskattning: 13.000 kr/pers i dubbelrum inkl moms. Enkelrumstillägg: 3.000 kr/pers. Detta pris gäller vid 45 deltagare. Vid 30 deltagare, stiger priset till max 15.000 kr/pers. 

Bokningar hanteras från och med april. Kontaktinformation

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.