Fakta
Ort: Stockholm / online
Arrangör: Östersjöcentrum, Stockholms universitet
Stockholm / online
Fiskens väl och ve har länge diskuterats inom sportfisket, men största delen av den fisk vi äter, inklusive den på julbordet, kommer antingen från yrkesfisket eller från fiskodlingar. Så hur mår den fisken egentligen (innan den hamnar på julbordet)? Hur påverkas den odlade laxen av sin uppväxtmiljö och hur upplever sillen mötet med döden på en fiskebåt?
Baltic Breakfast är en seminarieserie som anordnas av Östersjöcentrum, Stockholms universitet. I det här seminariet medverkar:
Albin Gräns, forskare vid Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd, Sveriges lantbruksuniveristet, SLU
Henrik Sundh, forskare vid Institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet
Moderator: Ellen Bruno, omvärldsanalytiker vid Stockholms universitets Östersjöcentrum
Seminariet anordnas onsdag 18 december kl 8.30-9.15 på Scandic Klara, Slöjdgatan 7 i Stockholm. Vegetarisk frukost serveras från klockan 8.00.
Fysiskt deltagande kräver anmälan.