SLU-nyhet

Sammanfattning av NordCAW-seminariet om hästvälfärd

Publicerad: 25 april 2024
häst på bete

Den 29 november 2023 arrangerade NordCAW ett seminarium om hästars välfärd inom ridsporten.

Ridsport engagerar många människor, men står inför flera utmaningar, både när det gäller att skydda hästarnas välfärd och när det gäller att upprätthålla samhällets acceptans att bedriva verksamhet. Detta seminarium belyste dessa utmaningar; hur användningen av hästar i ridsport och av hästutrustning utgör en risk för hästarnas fysiska och psykiska välbefinnande om den inte hanteras väl, men också de etiska övervägandena kring ridsport och om vi är på rätt väg. Vi har mycket kunskap om hästvälfärd, men implementerar vi det vi vet eller hur skulle vi kunna göra det bättre?

En sammanfattning av seminariet finns här.

Mer information on NordCAW finns här.


Kontaktinformation

scaw@slu.se