Fakta
Ort: Alnarp
Lokal: Aulan/online
Arrangör: SLU Partnerskap Alnarp i samverkan med Måltidsakademin, Gastronomiska Akademin och Aptitum.
Sista anmälningsdag: 19 september 2024
Pris: Kostnadsfritt
Mer information:
Till anmälningsformuläret
Aulan/online, Alnarp
Sverige har gått från att vara ett av gastronomins u-länder fram till idag då besöksnäringen med gastronomin i centrum har en enorm lyskraft och drar in massor av inkomster till landet. Hur kunde det gå så, vad krävs för att olika led i denna viktiga bransch även i framtiden kan ha en ledande position?
I samverkan med Måltidsakademin, Gastronomiska Akademin och Aptitum presenterar SLU Partnerskap Alnarp en tugga av matens betydelse för Sverigebilden.
Seminariet kommer att livesändas.
Till anmälningsformuläret
Programmet är preliminärt och kan komma att ändras
13.00 |
Välkomna Jan Larsson, Partnerskap Alnarp |
13.10 |
Presentation av de fyra akademierna, Måltidsakademien, Gastronomiska Akademien, Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien och Aptitum Carl-Jan Granqvist, professor, ledamot av Gastronomiska Akademien |
13.30 |
Gastronomins roll för en levande landsbygd Håkan Jönsson, professor SLU Alnarp |
13.50 |
Smakupplevelser i transformation - röda, gröna och blå proteiner Viktoria Olsson, bitr professor i Mat och Måltidsvetenskap, Högskolan i Kristianstad |
14.10 |
Svensk gastronomi - en global succé, ett bokverk som producerats på 7 språk och om dess bakgrund Karsten Thurfjell, ständig sekreterare i Gastronomiska Akademin och Hans Wallensteen, Lantmästare |
14.30 |
Kaffepaus |
15.00 |
Sensorisk profilering som verktyg i växtförädlingen Åsa Grimberg, forskare SLU Alnarp |
15.20 |
Vinodling - en ny agrar näring K Felix G Åhrberg, Chief Winemaker - Head Viticulturist, Kullabergs Vingård |
15.40 |
Internationella satsningar på svensk livsmedelsexport |
16.00 |
Vision inför framtiden - gastronomin en självklar del av Sveriges Måltidsland 2030 PO Berg, prof. em. Preses, Måltidsakademien |
16.20 |
Frågor |
SLU Partnerskap Alnarp
partnerskapalnarp@slu.se