30 jan

Lilla hörsalen (KB.E3.01), KBC byggnad, Umeå universitet, Umeå

Avmystifiering av akademisk publicering och den redaktionella världen

seminarier, workshops |

Seminarium arrangeras gemensamt av UPSC:s seminarieserien "Outside of Academia" och Umeå Postdoc Society (UPS).

Lyssna på Sonhita Chakraborty, tidigare redaktör på Elsevier och Cell Press.

Har du någonsin undrat vad som händer efter att du tryckt på submit och skickat din artikel till en tidskrift? Vet du vad en vetenskaplig redaktör gör? Gillar du att tänka och läsa om vetenskapliga begrepp över en rykande varm kopp kaffe?

Då kan en karriär inom vetenskaplig redigering vara något för dig! Lyssna på Sonhita Chakraborty, postdoktor vid Umeå Plant Science Centre.

Efter sin doktorsexamen i växtmolekylärbiologi från University of Toronto arbetade Sonhita som redaktör för ett redigeringsföretag, det akademiska förlagsföretaget Elsevier och dess associerade partner Cell Press.

Förutom att ge dig en grundläggande genomgång av akademisk publicering och vart den är på väg, kommer Sonhita att berätta om sin resa, hur hon kom in på redaktionellt arbete, hur en redaktörs vardag ser ut och hjälpa dig att bestämma om det är ett karriäralternativ för dig.

Fakta

Tid: 2024-01-30 13:00 - 14:30
Ort: Umeå
Lokal: Lilla hörsalen (KB.E3.01), KBC byggnad, Umeå universitet
Arrangör: Umeå Postdoc Society (UPS) och UPSC:s seminarieserien "Outside of Academia"
Mer information:

För frågor, vänligen kontakta Maximiliano Estravis Barcala (maximiliano.estravis.barcala@slu.se), Laura Tünnermann (laura.tuennermann@slu.se) eller Tinkara Bizjak (tinkara.bizjak@slu.se).Kontaktinformation