Dagen vänder sig i första hand till mjölkproducenter, rådgivare och studenter. Arrangeras av SLU-Alnarp Inst. f. biosystem och teknologi, Skånemejerier ek för, Skånemejerier, Skånesemin, LRF Skåne och Partnerskap Alnarp.
Tid: 2019-11-19 09:00 - 15:30
Ort: Alnarp
Lokal: Aulan Alnarpsgården
Arrangör: SLU-Alnarp Inst. f. biosystem och teknologi, Skånemejerier ek för, Skånemejerier, Skånesemin, LRF Skåne och Partnerskap Alnarp
Sista anmälningsdag: 15 november 2019
Pris: 350 kronor (inkl. moms), studenter på lantbruksskolor halv avgift. Inkluderar dokumentation, förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe, faktureras i efterhand.
09.00
|
Registrering, kaffe med smörgås
|
10.00
|
Välkomna och inledning av dagen - Anders Herlin, BT, SLU
|
|
- Mjölkproduktionens miljöpåverkan i ett systemperspektiv - Ulf Sonesson, RISE |
|
- Hur tror vi att samhället och sektorn kommer agera när det gäller jordbrukets och mjölkproduktionens klimatpåverkan? - Anders Rolfsson, ordf. Skånemejerier ek. för. |
|
- Så arbetar vi med djurvälfärd, miljö och klimat på vår mjölkgård och är öppna mot konsumenterna - Malin Gustavsson, mjölkproducent, Ryssby |
|
- Verktyg för minskad klimatpåverkan från mjölkgården- vilka råd ger Greppa Näringen? Lis Eriksson, Jordbruksverket |
|
- Panel: Frågor och diskussion |
12.05
|
Lunch
|
13.05
|
Fortsättning:
|
|
-'Fake news' om mat, klimat och hälsa - Hur kommunicerar vi den nyttiga, hållbara och klimatsmarta mjölken? Samtal Lars Kluever, Fonden Teknologi Rådet och Lennart Wikström, Cultimedia Information AB |
|
- Vallens (och gödselns) betydelse for bördighet och kolinlagring i marken. Thomas Kätterer, professor i systemekologi, SLU. |
|
- Praktisk växtodling i mjölkproduktionen för kolinlagring, torktålighet och vattenlagring, Hanna Williams, Konsult, Ljungbyhed |
|
- Panel: Frågor och diskussion |
15.00
|
Kaffe och förfriskningar, avslutning
|
