Mikrobiologi
Mikrobiologi är läran om mikroorganismer, till exempel bakterier, svampar och virus.
Bakterier tillhör den prokaryota grenen, medan svampar tillhör de eukaryota organismerna. Virus är i strikt mening inte levande och kan därför inte passas in i någon av organismvärldens tre grenar.
Disp Solja Pietiäinen
Modification of wheat bran arabinoxylan extracts for functional properties in breadmaking charlotta.eriksson@slu.se Solja Pietiäinen försvarar sin avhandling "Modification of wheat bran
Galia Zamaratskaia
galia.zamaratskaia@slu.se Samverkanslektor i matens kvalitet Jag har en bakgrund inom biologi, men har sedan millennieskiftet arbetat med livsmedelsvetenskap där både animaliska och vegetabiliska
Avloppsvatten avslöjar ökat användande av sötningsmedel
Analys av avloppsvatten kan visa användande av artificiella sötningsmedel. En nypublicerad studie visar konsumtionsmönster i flera svenska städer. Forskare publicerade nyligen en studie som visar att
Klimatförändringens effekter på Mälaren
vattenmiljo-webb@slu.se Syftet med dagen är att visa på de utmaningar som klimatförändringen för med sig för ekosystemet och dricksvattenförsörjningen. Vi har gemensam lunch och fika då tid finns
Nu är det dags att börja provtagningen
Eftersom musslor filtrerar vatten när de äter, ingår alger i deras kost. Det gör musslorna högintressanta för att lära sig mer om giftiga algblomningar. Därför provtar forskare nu musselodlingar för
Disp George Cheng
Exploration of biogas systems to unveil the acetogen community Who are they and can we find them? charlotta.erikson@slu.se George Cheng försvarar sin avhandling "Exploration of biogas systems to
Disp Thomas Eliasson
From farm to cheese: Exploring the bacteria in the dairy value chain charlotta.eriksson@slu.se Thomas Eliasson försvarar sin avhandling "From farm to cheese: Exploring the bacteria in the dairy
Disp Björn Greijer
Polyoxometallate ions as models for mineral nanoparticle interactions with proteins Insight into structure and reactivity charlotta.eriksson@slu.se Björn Greijer försvarar sin avhandling "
Björn Andersson
cajsa.lithell@slu.se Jag arbetar som fältpatolog vid institutionen. Som fältpatolog ser jag det som en viktig uppgift att bygga upp ett fungerande gränssnitt mellan forskning och praktik för att
Diversifierat jordbruk – från jord till bord
Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens mikroorganismer till konsumenters preferenser. Den 29 maj organiserade Nadia Maaroufi, docent vid SLU, en
Max Andersson
max.andersson@slu.se Doctoral student with the disease vector group in the unit of chemical ecology at the department of plant protection biology. My current research focuses on the deorphanisation
Global studie visar hur växthusgas från jordbruksmarker beror på pH
Lustgas är en mycket stark växthusgas som bildas när mikroorganismer omvandlar kväve, framför allt i jordbruksmark. I en omfattande global forskningsstudie undersöktes hur markens pH påverkar