Hoppa till huvudinnehåll

Mikrobiologi

Mikrobiologi är läran om mikroorganismer, till exempel bakterier, svampar och virus.
Bakterier tillhör den prokaryota grenen, medan svampar tillhör de eukaryota organismerna. Virus är i strikt mening inte levande och kan därför inte passas in i någon av organismvärldens tre grenar.


Det finns 84 sidor som är taggade med Molekylära vetenskaper:

Disp Solja Pietiäinen

Modification of wheat bran arabinoxylan extracts for functional properties in breadmaking charlotta.eriksson@slu.se Solja Pietiäinen försvarar sin avhandling "Modification of wheat bran

Galia Zamaratskaia

galia.zamaratskaia@slu.se Samverkanslektor i matens kvalitet Jag har en bakgrund inom biologi, men har sedan millennieskiftet arbetat med livsmedelsvetenskap där både animaliska och vegetabiliska

Avloppsvatten avslöjar ökat användande av sötningsmedel

Analys av avloppsvatten kan visa användande av artificiella sötningsmedel. En nypublicerad studie visar konsumtionsmönster i flera svenska städer. Forskare publicerade nyligen en studie som visar att

Klimatförändringens effekter på Mälaren

vattenmiljo-webb@slu.se Syftet med dagen är att visa på de utmaningar som klimatförändringen för med sig för ekosystemet och dricksvattenförsörjningen. Vi har gemensam lunch och fika då tid finns

Nu är det dags att börja provtagningen

Eftersom musslor filtrerar vatten när de äter, ingår alger i deras kost. Det gör musslorna högintressanta för att lära sig mer om giftiga algblomningar. Därför provtar forskare nu musselodlingar för

Disp George Cheng

Exploration of biogas systems to unveil the acetogen community Who are they and can we find them? charlotta.erikson@slu.se George Cheng försvarar sin avhandling "Exploration of biogas systems to

Disp Thomas Eliasson

From farm to cheese: Exploring the bacteria in the dairy value chain charlotta.eriksson@slu.se Thomas Eliasson försvarar sin avhandling "From farm to cheese: Exploring the bacteria in the dairy

Disp Björn Greijer

Polyoxometallate ions as models for mineral nanoparticle interactions with proteins Insight into structure and reactivity charlotta.eriksson@slu.se Björn Greijer försvarar sin avhandling "

Björn Andersson

cajsa.lithell@slu.se Jag arbetar som fältpatolog vid institutionen. Som fältpatolog ser jag det som en viktig uppgift att bygga upp ett fungerande gränssnitt mellan forskning och praktik för att

Diversifierat jordbruk – från jord till bord

Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens mikroorganismer till konsumenters preferenser. Den 29 maj organiserade Nadia Maaroufi, docent vid SLU, en

Max Andersson

max.andersson@slu.se Doctoral student with the disease vector group in the unit of chemical ecology at the department of plant protection biology. My current research focuses on the deorphanisation

Global studie visar hur växthusgas från jordbruksmarker beror på pH

Lustgas är en mycket stark växthusgas som bildas när mikroorganismer omvandlar kväve, framför allt i jordbruksmark. I en omfattande global forskningsstudie undersöktes hur markens pH påverkar

Loading…