Fakta:
Mjölkveckan 2022
- Konferenshemsida för Mjölkveckan
- Program för Mjölkveckan
- Anmälan till webbinarierna 17–18 oktober
- Anmälan till konferensen ” Mjölk- och nötköttsproduktion: Begränsa miljöpåverkan samt stabilisera produktionen och ekonomin” på Elmia Lantbruk (kostnad tillkommer)
- Alla SLU:s aktiviteter på mässan Elmia Lantbruk i Jönköping
Forskningsprogrammet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk”
Programmet omfattar sex projekt från tre forskningsmiljöer: SLU, Chalmers och RISE. Projekten startade 2019 och pågår till december 2023. Programmet koordineras av SLU Future Food. Syftet med ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk” är att generera ny kunskap för en mer hållbar mjölkproduktion och konsumtion. Forskningsprogrammet sträcker sig från den enskilda kon, till miljöpåverkan på gårdsnivå, till nytta och ny användning av gräsfoder och till en kombination av miljö och folkhälsa för kostrekommendationer.