SLU-nyhet

SLU-forskare i intervju om invasiva arter

Publicerad: 28 maj 2020
Rosa rugosa

Läs artikeln där professor Kristina Blennow och doktorand Cecilia Palmér intervjuas i Formas tidskrift Extrakt angående sitt forskningsprojekt: Riktlinjer för ändamålsenlig kommunikation med privata trädgårdsägare om Sveriges nya riskklassificering av främmande arter.

Hotet från invasiva arter förväntas öka i takt med att klimatet förändras. Många av de invasiva växterna kommer ursprungligen från privata trädgårdar.

I ett forskningsprojekt finansierat av Formas ska SLU-forskare ta reda på hur trädgårdsägare ser på trädgårdsväxter och problemet med invasiva arter. Syftet är att ta fram riktlinjer om hur man kommunicerar mest effektivt.

Läs hela artikeln

 


Kontaktinformation

Kristina Blennow, professor
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
kristina.blennow@slu.se, 040-41 52 30

Sidansvarig: catherine.kihlstrom@slu.se