SLU-nyhet

Förlängd avrådan från resor

Publicerad: 10 november 2020

Utrikesdepartementet (UD) har beslutat att förlänga avrådan från icke-nödvändiga resor till alla länder utanför EU/EES/Schengenområdet samt Storbritannien. Avrådan gäller till och med den 31 januari 2021.

Pandemin är inte över. Det osäkra och föränderliga läge som var grunden till att UD i mars införde avrådan från utlandsresor kvarstår i stora delar av världen. Många länder har fortfarande stängda gränser eller omfattande begränsningar av in- och utresemöjligheter, karantänsbestämmelser och utegångsförbud. Osäkerheten är stor, och det är inte möjligt att förutspå när det kommer att vara möjligt att resa tryggt och fritt i hela världen med hänsyn till coronapandemin och dess konsekvenser.

Läs mer i pressmeddelandet från Utrikesdepartementet.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/11/ud-forlanger-reseavradan/ 

Sidansvarig: internkommunikation@slu.se