SLU-nyhet

Information inför Almedalen 2020

Publicerad: 20 januari 2020

SLU kommer att vara på plats i Almedalen 2020 med sitt forskningsfartyg Svea under tre dagar: måndag 29 juni, tisdag 30 juni och onsdag 1 juli. Vi kommer att ha möjlighet att hålla aktiviteter på akterdäck, i kabyssen samt på kajen. Svea kommer också att hålla Öppet skepp så att Almedalsbesökare får möjlighet att få en guidad visning ombord.

Ledningen önskar att ämnet biologisk mångfald får en central plats vid SLU:s närvaro i Almedalen 2020. Ledningen önskar visa upp den breda kompetens som finns inom området och belysa ämnet från olika vinklingar, t. ex. marin biologisk mångfald.

För SLU:s fyra framtidsplattformar, önskar ledningen att de tar fram, för sig, relevanta seminarier. SLU Djur, natur och hälsa har redan framfört att de kommer att ta upp ämnet ’Antimikrobiell resistens’ som då kommer att inkluderar både antibiotikaresistens, resistens mot antiparasitära medel, och andra typer av resistenser.

Den 30:e januari är det dags för Almedals-workshop nr 2. Här kan du pitcha din idé och få tid till arbeta med idén tillsammans med andra. Dagen kommer också att innehålla praktisk information om Almedalen och om forskningsfartyget Svea samt information om hur aktiviteterna under Almedalen kan kopplas till pågående politiska processer.

Under den första workshopen som hölls förmiddagen den 29 november 2019 kom många viktiga idéer på ämnen upp. En sammanfattning från workshopen finns att läsa här. 

Under workshop nr 2 kommer det finnas möjlighet att komma med nya uppslag för teman och samverkansidéer men vi kommer att fokusera på att konkretisa de idéer som kommit fram. Målet är att alla SLU:S aktiviteter ska vara beslutade i början av mars för att vi ska ha tid till marknadsföring.

Om du önskar vara med på workshop nr 2, kontakta Rebecca Rikner senast den 27 januari.

Fakta:

Almedals-workshop nr 2
Tid: 2020-01-30 09:00 - 16:00
Ort: Uppsala
Lokal: Loftets hörsal
Arrangör: Rebecca Rikner
Sista anmälningsdag: 27 januari 2020


Kontaktinformation

Rebecca Rikner, Evenemangskoordinator
Kommunikationsavdelningen, SLU  
rebecca.rikner@slu.se    018-67 24 01   072-21 23 795

Sidansvarig: rebecca.rikner@slu.se