SLU-nyhet

2020 Call for Ideas-projekt har utsetts

Publicerad: 03 december 2019

Årets SLU Landscape Call for Ideas fokuserade på FIELD STUDIES, som alltid ett samarbete mellan minst tre personer, från minst två organisationer inom SLU Landskap. SLU Landskaps styrgrupp (även juryn) mottog sju ansökningar, varav fyra valdes, för att beviljas 50 000 SEK.

De utvalda CFI projekten är (engelska): 

SEMINAR ON THE MOVE – search for the local and the unique
Visiting sites in small towns and the countryside: Strengthening the Design-and-Build knowledge cluster within landscape architecture at SLU. In search for the local unique and how the global lands locally. (LAPF: Jitka Svensson & Åsa Bensch, SOL: Emma Butler, Maria Wisselgren & Anna Robling, AEM: Anna Bengtsson)

SLU SURROUNDINGS LAB – SOFTWARE & HARDWARE FIELD STUDY
Visiting  research and teaching enviromnents with well functioning digital infrastructure, investigatin future potential of SLU L:s digital laboratory engagements. Fostering a common IT development within SLU Landscape. (LAPF: Mads Farsø & Anders Westin, SOL: Tomas Eriksson, MOVIUM: Harald Klein, AEM: Caroline Hägerhäll + Dept of Plant Breeding: Aakash Chavade)

BEST PRACTICE EXAMPLES OF ECOLOGICAL DESIGN                                  
Visiting best practice examples of "ecological design", while including different competence areas within SLU Landscape to foster a broader discussion.(LAPF: Christine Haaland, Karin Svensson & Petra Thorpert, SOL: Carola Wingren et al)

INCLUSIVE URBANISM FROM STRATEGY TO OUTCOME                                  
Visiting good examples in the Netherlands: Translating the common experiences into strategic considerations for SLU Landscape collaboration, e. g. a common course content. (LAPF: Maria Kylin, Eva Kristensson, Lisa Norfall & Victoria Sjöstedt, SOL: Anna Robling, Bodil Dahlman, Petter Åkerblom)

Läs mer om Call for Ideas (engelska)


Kontaktinformation

SLU Landskap
SLU Landskap är en tvärinstitutionell plattform för samverkan och gemensam profilering av landskapsämnet inom SLU och en av de största miljöerna inom forskning och undervisning inom landskapsarkitektur i Europa.

https://www.slu.se/landskap/

Sidansvarig: catherine.kihlstrom@slu.se