SLU-nyhet

Möt SLU i Almedalen

Publicerad: 26 juni 2017

Hur kan livsmedelsstrategier öka matproduktionen i Sverige? Behövs ett nytt samhällskontrakt för skogen? Kan samarbete mellan djur- och humansjukvård minska problemen med antibiotikaresistens? Är EU:s GMO-lagstiftning ett hinder för Sveriges livsmedelsstrategi? Hur får vi unga entreprenörer att söka sig till den biobaserade ekonomin? Hur kan landsbygden dra nytta av globaliseringen? Det är några av de frågor som lyfts av SLU under Almedalsveckan i år.

2017 års program siktar på framtiden

För åttonde året i rad medverkar SLU med seminarier under politikerveckan i Almedalen, som startar söndagen den 2 juli 2017. SLU:s egna seminarier arrangeras 4, 5 och 6 juli på Campus Gotland, alldeles intill Almedalen.

Flera SLU-forskare medverkar också i arrangemang på andra platser, med andra organisationer som arrangör.

Huvudprogrammet på Campus Gotland

Seminarierna i SLU:s huvudprogram hålls i Sal E35 på Uppsala universitet – Campus Gotland. Adressen är Cramérgatan 3, Visby. Använd länkarna för mer information om ämnet, samt om medarrangörer och medverkande.

Tisdag 4 juli

10:00 - 11:50
Ett nytt samhällskontrakt för skogen? Hur hittar vi en ny väg framåt?

12:00 - 12:50
Unga i klyftan mellan stad och land: utmaningar i Sverige och Afrika

15:15 - 17:15
Teknikneutralitet i praktiken – hur ska moderna växtförädlingstekniker få en chans i Sverige och EU?

Onsdag 5 juli

08:15 - 09:30
Djur- och humansjukvård måste samarbeta mer mot antibiotikaresistens – det gäller en och samma hälsa

10:00 - 11:50
Det ska produceras mer mat i Sverige enligt regeringens livsmedelsstrategi, men hur ska det gå till?

12:00 - 12:50
Future Cities, Urbanscapes! Ett landskapsperspektiv för att möta 2000-talets urbana utmaningar

Torsdag 6 juli

08:00 - 09:45
Många regioner tar fram egna livsmedelsstrategier, men hur går man från ord till handling?

10:00 - 11:45
Nytänkande kring ekonomi och lokal organisering: globalisering i lokalsamhällets tjänst

Fler evenemang där SLU-forskare medverkar

Kloka beslut bygger på forskning

SLU har arrangerat och medverkat i seminarier under Almedalsveckan sedan 2010. Här möter våra forskare politikerna som kommer för att diskutera några av våra viktigaste framtidsfrågor: miljön, maten, djurhälsan.

SLU vill i första hand att den forskning som genomförs här ska synas och ha betydelse i de beslut som tas i politiken idag. Men det är också viktigt vad vi tar med oss tillbaka från diskussioner och seminarier med allmänheten, politiker, intresseorganisationer och företag.

Kontaktperson

David Stephansson,
Presskontakt, forskningsinformation
David.Stephansson@slu.se, 072-511 69 90


Kontaktinformation